İzmir’de parti binasına o pankartı asan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü yargılandığı davada beraat etti.

DÖRT BAKANIN MASKELİ PANKARTI ASILMIŞTI

CHP Genel Merkezi, 17-25 Aralık 2013′teki “Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları”ndan sonra, 2014′teki aynı tarihleri ‘Yolsuzluklarla Mücadele Haftası’ ilan ederek, yurt genelinde biz dizi protesto eylemi gerçekleştirmişti. Bu doğrultuda, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı binasına da pankartlar asılmıştı. İsimleri rüşvet ve yolsuzluğa karışan eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’ın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartlar yankı uyandırmıştı.

 

O PANKART BAŞSAVCIYA DERT OLMUŞTU

Polis CHP’ye müdahale etmiş ve pankartları indirmişti. Dört eski bakanın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankart, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla indirilmiş ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü hakkında ‘Kamu görevlisine zincirleme hakaret’ suçlaması ile iddianame hazırlanmıştı. Gümrükçü’nün iki yıla kadar hapsi istenmişti.

 

AKP FAŞİZMİNİ YIKMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

O davanın karar duruşması bugün yapıldı. Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan Gümrükçü, “Ben muhalif bir partinin ilçe başkanıyım. Yaptığım eylemlerin suç olmadığını düşünüyorum. Bugün aldığımız beraat kararı yargılanan diğer CHP’li arkadaşlarıma emsal olacaktır. Barışın, huzurun egemen olduğu Türkiye’yi kurmak için yola çıktık. Yolculuğumuz 1 Kasım erken seçimlerinde başarıya ulaşacaktır. AKP faşizmini yıkmak için çalışacağız” dedi.

 

Yolsuzluk ve rüşvet ile suçlanan dört eski bakanın maskeli pankartını asan CHP’lilere dava açılmıştı.

Editör: TE Bilisim