Florya Hak Evrensel Hatay Sofrası’nda yapılan programa İstanbul’da yaşayan Mardinlilerin yanı sıra, Ankara’dan gelen milletvekilleri Nurettin Nebati, Orhan Miroğlu, daha önceki dönemlerde Mardin milletvekilliği görevinde bulunan Süleyman Bölünmez, Cüneyt Yüksel, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile bazı STK temsilcileri katıldı.  

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk / İSTANBUL

Açık büfe şeklinde düzenlenen kahvaltıda masalarını, İstanbul’un ünlü restorantlarından Florya Hak Evrensel Hatay Sofrası’nın meşhur mutfağında üretilen yiyeceklerle donatan Mardinliler ve diğer davetliler ayrıca birbirleriyle bol bol sohbet etme imkanı da buldular.

MARDİNDER Başkanı A. Fuat Bodur,  birlik, beraberlik ve kaynaşma amacıyla düzenledikleri kahvaltıya gösterilen yoğun ilgi nedeniyle hemşehrilerine teşekkür etti. İstanbul’un yoğun iş yükü ve yoğun trafiği yüzünden akrabaların bile birbirlerini sık göremediğini hatırlatan Bodur, şunları söyledi:

“Bu tür etkinlikler sayesinde hemşehrilerimizle hasret gidermeye çalışıyoruz. Bu toplantılar ayrıca, birbirini tanımayan hemşehrilerimizin tanışımasına vesile oluyor, birliğimizi, kaynaşmamızı artırıyor. Yoğun katılım bize güç veriyor ve bu destekle kentimiz adına İstanbul’da daha aktif çalışmalar sergilememizin önünü açıyor. MARDİNDER, yaptığı faaliyetlerden dolayı İstanbul’da marka bir dernek haline geldi. İstediğimiz isimle görüşebiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye yaptığımız ziyaret oldukça ses getirdi. Türkiye’nin 2 numarası TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman’la, bakan ve birçok milletvekiliyle görüştük. Hemşehrilerimizin desteğiyle çalışma tempomuzu arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz.”

Bu arada, kahvaltı sırasında milletvekilleri ve MARDİNDER yönetimi masaları tek tek dolaşarak davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, MARDİNDER Yönetim Kurulu, Mardin için yaptıkları çalışmalardan dolayı AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı’yı ödüle layık gördü. Orhan Miroğlu’nun ödülünü MARDİNFED (Mardin Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı İbrahim Biter, Ceyda Bölünmez Çankırı’nın plaketini ise 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Ceyda Bölünmez Çankırı’nın babası 22. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez’e verdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim