Açılış Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’den

1-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı fuar alanında devam edecek olan Malatya Tanıtım Günleri bugün itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. MADEF’in organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte toplam 120 stant yer alıyor. Malatya’dan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve STK’ların da yer aldığı etkinlikte Malatya’yı tanıtıcı birçok etkinlikte yer alacak. Uzun bir protokol konuşmasından sonra Bakan Tüfenkçi ve beraberindeki heyetin kestiği kurdela ile Malatya tanıtım günlerinin açılışı yapıldı.

Malatyalılar İlk kez tanıtım günlerinde

Malatya’nın bu sene ilk kez katıldığı etkinliğin önemli katılımcıları vardı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Malatya valisi Ali Kaban, Ak Parti Malatya Milletvekili ve genel başkan yardımcısı Öznur Çalık,CHP İstanbul Milletvekili Yrd.Doç.Dr.Gülay Yedekçi, MHP İstanbul Milletvekiki Arzu Erdem, Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir,Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul Valiliği Yazı İşleri Müdürü Nafi İlçin ve Mahalli İdareler Müdürü Ramazan Tozal,Malatya Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz,Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek Başkanı Suat Sarıkaya ve yönetimi,

5 gün açık kalacak olan tanıtım günlerinin resmi açılış programı ise 2 Kasım Salı günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Milletvekilleri, Kaymakamlar, ilçe belediye Başkanları, STK Temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Malatya Kitabının Yazarı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner Şunları söyledi

Malatyalılar olarak bu sene ilk kez Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı sayın Yılmaz Durmuş ve ekibi tarafından emek harcanarak yapılan Malatya tanıtım günlerinin açılışı çok güzel ve kalabalık oldu. Malatya Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin stant açıp ilçelerini tanıtmaları çok güzel. Malatya adının geçtiği her yerde olmaya gayret eden birisiyim. Tarafımdan yazılan Malatya Kitabım ile 1993 den bu yana doğduğum ile hizmet ediyorum. 1-5 Kasım arasında Fatih Yenikapı’da devam edecek olan Malatya tanıtım günlerine herkesi bejlerim dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim