Malatya seyahatim güzel oldu…

10.11.2014’de İstanbul’da yola çıkarak doğduğum topraklara sılayı rahim yaptım. Anne ve babamın ellerinden öptüm. 33 sene önce bitirdiğim ilkokuluma giderek çekim yaptım. Feride Erdoğanlı,Tahire Yılmaz,Fatma Çoban ve Şirin Çetiner ablalarım ile hasbihal ederek eski günleri konuştuk. Şahide Bingöl teyzemi,Servet Bingöl dayımı Kuzenim Felsefe muallimi Erol Bingöl ile hasbihal eyledik.

Bana doğal ortam da beslediği  oğlak keserek arazi şartlarında odun ateşinde pişirdiğimiz etlerimiz ve onun suyunda yaptığımız bulgur pilavı ve yayın ayranı ikramı yapan Hasan Basri Çetiner ağabeyimin emeklerine sağlık. Muhsin ve Mehmet Kardeşlerim de yakından ilgilendiler. Mehmet’in yeni dünyaya gelen toprak kokulu oğlunu ziyaret ettik ve sevdik. En büyük abim Mustafa Çetiner’in sıcaklığını yanımda gördüm. Halis Balta akrabamızın 30 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden doktor akrabasının taziyesine gittik.

Hacı Baba Kervansaray Sinan Et lokantasının müthiş Tavasını yedik. Malatya’nın muhtelif yerlerinde hayat hikayemiz için çekim yaptık. Babam Remzi Çetiner ve Annem Zeynep Çetiner’in hayır duasını aldık. İkiz yeğenlerim
 Zeynep Alakaş ve Meryem Çetiner’in yakın samimi ilgi ve alakasını gördük.

İlk yengem ve en büyük abimin eşi üzerimde çok hakkı olan
 Azize Çetiner yengem de işyerini kapatarak mutluluğumuza ortak olmak için gün boyu köyde bizimle kaldığı için teşekkür ederim.

Zeynep’in eşi eniştemiz Mustafa Alakaş’da işini gücünü bırakarak Kıyıcak köyünde bizim şerefimize tertiplenen yemek merasiminde bulundu. Velhasılı kelam yoğun işlerim arasında 2.5 yıldır gidemediğim topraklara 3 günlük ziyaret iyi oldu. Malatya Belediyesi Basın Yayın daire başkanı olan arkadaşımız Kadir Çelik’e hayırlı olsun ziyaretine gittim yerinde yoktu.  Double Three by Hilton Malatya otel müdürü Haluk Bilgin ile sohbet ederek Malatya ve Otelin  işleyişini konuştuk. Kuzenim Av. Mehmet Fatih Kerimoğlu ile sohbet ettik.  Aslında yazacak çok daha şey var ama yerimiz yeterli olmadığı için bu kadarı ile yenmemiz gerek. Vakit ayırıp bizimle ilgilenen herkese teşekkür ederim. 

Kaynak:istanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim