16 Haziran 2019'da yapılacak açık oturumda kimin performansı iyi olacak ?

Yıllardır liderlerin ve İBB adaylarının yapmadığı açık oturumun bu sefer bütün gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi öncesi yapılacak olması seçmeni televizyon kanallarına kiliteyecek gibi görünüyor.

YouTube ve sosyal medya organlarının zirve yaptığı bir dömemde "Melle" (Hoca) ler ne kadar işi yaracak ?

23 Haziran 2019 seçimlerine adım adım yalşatığımız bu günlerde Ak Parti adayı Binali Yıldırım lehine çalışma yapacak yüzlerce "Melle"nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinden İstanbul'a geldiklerini görmek mümkün. Ayrıca CHP, Ak Parti ve MHP'nin bütün milletvekillerinin kendi adaylarının kazanması için yaptıkları yoğun çalışmalara sahne olan İstanbul tarihi siyasi günlerinden birisini daha kısa bir süre sonra yaşayacaktır.

İstanbul'da seçimin kilit seçmeni hiç şüphe yok ki Kürt Kökenli seçmen olacaktır

İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalı olarak daha çok Kürt seçmenlerin yoğun olduğu bir çok ilçede yaptığımız sokak röportajlarında HDP ye oy veren seçmenin % 95'i her ne kadar HDP'li olarak CHP'ye gönül rızası ile oy vermiyorsak da bu dönem bağrımıza taş basıp CHP adayı İmamoğlu'na oy vermek zorundayız söylemini çok sayıda HDP seçmeninde duymaktayız. HDP'nin en çok oy aldığı İstanbul'da 23 Haziran 2019 seçiminde zaferi kimin kazanacağı net olmasa da Rüzgarın İmamoğlu'nun arkasında estiğini buna karşın Binali Yıldırım'ın da önünde estiğini an itibari ile alanlara görmek mümkün...

İşin sonunda Moderatör İsmail Küçükkaya ne İsa'ya nede Musa'ya yaranamayabilir...

Siyaset ile alakadar olan herkesin gözünü diktiği 16 Haziran 2019 Pazar günü Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderetörlüğünde Televizyonların ortak yapacağı yayında adayların yapacağı hata ve eksiklik oy kaybı olarak sandığa yansıyacaktır.

Performansı düşük olan aday veya taraftarlarının günah keçesi olarak İsmail Küçükkaya'yı suçlayacakları daha şimdiden konuşulur oldu.

Kim daha iyi olabilir ?

Binali Yıldırım'ın da Ekrem İmamoğlu'nunda farklı ve güzel özellikleri var. Her şeyden önce sinirli ve agresif olmayan aday bu düelloda kazançlı çıkacaktır.

Adaylar sorulan her soruya cevap vermek zorunda değil.Ama seçmenin adaydan beklentisi yüksek olunca her soruya makul ve mantıklı cevaplar verilmesi adaylardan bekleniyor.

İstanbul'un cadde ve sokaklarında seçmenin çok gergin ve sinirli olduğunu yaptığımız sokak röportajlarında her gün görüyoruz.

Aman dikkat kan akmasın...Seçim bitecek dostluk kalacak. Herkes konuşmalarına dikkat etsin..

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim