Demirciler Sitesi başkanı ve İş adamı Cemal Avcı’nın başkanı olduğu Kars,Ardahan ve Iğdır hemşehri platformunun organize ettiği gecede şehitlere saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu.
 
İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Gecenin başlangıcında Serhat şehir Kars’ın bilinen 12 bin yıllık tarihinin kronolojik bir şekilde anlatıldığı tanıtım filmi uzun olmasına rağmen ilgi ile izlendi. 
 
Katılımcıların duygusal anlar yaşadığı gece de halk ozanı İsmail Azeri şehitlere yönelik doğaçlama söylediği sözler büyük alkış aldı. Bir çok sanatçının sahne aldığı gece muhteşem geçti.
 
Sunucu Nihat Tanrıkulu’nun yaptığı sunumun bir yerinde dün,bugün ve yarın şehit olacak Mehmetçiklerimiz için sizi saygı duruşuna davet ediyorum dil sürçmesi bazı misafirler tarafından tepki ile karşılandı.
 
Cemal Avcı tarafından hazırlatılan Kars’ın meşhur Ketesi ve un helvası stant da misafirlere ikram edildi. Avcı gerek burada gerekse de kültür merkezinde protokol misafirlerini kapıda teker teker karşıladı.
 
Belediye başkanı Murat Aydın'da Kars,Ardahan ve Iğdır gecesinde  kısa bir selamlama konuşma yaparak büyük dedesinin de Sarıkamış'ta şehit olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Cemal Avcı dernekçilik dayanışmadır dedi  
 
Zeytinburnu başta olmak üzere birçok kişinin takdirini kazanan Demirciler Sitesi dernek başkanı iş adamı Cemal Avcı’da gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “Dermekçilik dayanışmadır. İnsanların tek başına yapamayacağı işleri aynı hedefler doğrultusunda bir araya gelen insanların kurduğu STK.lar ile yapması daha kolay oluyor. Zeytinburnu belediyesinin bu yıl 9.sunu yaptığı yöresel günler de biz de Kars,Ardahan ve Iğdır’lılar olarak memleketimizi ve kültürümüzü temsil etmek üzere bu etkiliklere katıldık” dedi.Cemal Avcı konuşmasını şu sözlerle tamamladı. “Her gün yurdun çeşitleri yerlerine uğurlanan şehit acısının bir an evvel son bulmasını yüce yaratıcıdan diliyorum. Şehitlerimize rahmet yakınlarına sabır diliyorum” dedi. Kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür eden Avcı birlik ve beraberlik halinde hareket etmede kuvvet doğduğunu ifade ederek Kars,Ardahan ve Iğdır olarak Zeytinburnu’nda birlikte hareket ederek ,ilçemiz ,ilimiz ve ülkemiz için güzel işler yapabilir dedi.
 
Kimler Kars,Ardahan ve Iğdırlıları yalnız bırakmadı ?
 
Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar,Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, Askerlik Şube başkanı Ali Koluaçık,ZEYDEF yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İl genel meclis üyesi Davut Baş, CHP il genel meclis üyesi Yaşar Dinar, Zeytinburnu Ak parti belediye meclis üyesi ve grup başkan vekili Mehmet Altuntaş,Meclis üyesi Engin Şen,Hasan Uluocak, Ak Parti Zeytinburnu kadın kolları başkanı Fatma Balcı,Eski Has partiZeytinburu ilçe başkanı Abdülhakim Kaya,Yenidoğan Mahalle muhtarı Hüseyin Kayel,Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul ve azası Tülay Gençtürk,Telsiz mahalle muhtarı,İmdat Toraman, Nuripaşa mahalle muhtarı Yılmaz Kaya, siyasetçi iş adamı Ahmet Çelik, ,iş adamı ve siyaset adamı Salih zeki Durmuşoğlu ve eşi Asuman Dumuşoğlu,Tüm GiresunDerneği genel sekreteri Erdoğan Güner,Gazeteci yazar Mustafa Küpeli, Celal Karali, başta olmak üzere çok sayıda kişi Cemal Avcı ve arkadaşlarını yalnız bırakmadı.
 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
Editör: TE Bilisim