Çıray kendisinin seçim ittifak konusunda verdiği bir beyanata istinaden Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun muhtemel bir ittifaka seçim sürecine somut olarak girildiğinde ilkeler temelinde açık kapı bıraktığı hatırlatılarak İYİ Parti’nin konuya bakışını netleştirmeye yönelik soruyu şöyle cevapladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

BUGÜN ORTADA TEK BİR İTTİFAK VARDIR: BU DA ESASEN BİR ÇIKAR İTTİFAKI OLAN SARAY İTTİFAKIDIR

Bugüne kadar başkanlık seçimleri ile ilgili olarak somut bir tek ittifak ortaya çıkmıştır. O da saray koalisyonunun kurduğu ittifaktır. Bunu daha öncede söylemiştim. Saray koalisyonun kurulmasının iki nedeni vardır. Bunların birincisi, Sayın Erdoğan’ın tek başına partisinin oyları ile tekrar seçilemeyeceği görmesi ve bu nedenle bir ittifak arayışına girmesidir. Saray koalisyonunun küçük ortağı ise yüzde üç oy ile 43 milletvekili ile nasıl parlamentoya girerim hesabını yapmaktadır. Dolayısı ile bu koalisyonun ortaklarının ortaya çıkardıkları ittifak esasen bir çıkar ittifakıdır ve somut olarak kurulmuş açıklanmıştır.

PARTİ BUGÜNE KADAR HİÇBİR SİYASİ PARTİYLE İTTİFAK GÖRÜŞMESİ YAPMAMIŞTIR. AMA BİZ ŞİMDİDEN MİLLETLE İTTİFAK YAPMA KARARI ALMIŞ BULUNUYORUZ!..

Bugüne kadar İYİ Parti hiçbir siyasi partiyle bir ittifak görüşmesi yapmamıştır. İYİ Parti milletle ittifak yapma kararı almıştır. İYİ Parti esnafla, İYİ Parti işçiyle, İYİ Parti işsizle, İYİ Parti gençlerle, İYİ Parti kadınlarla, İYİ Parti toplumun bütün dinamikleriyle, Türk milletinin kendisiyle bir ittifak kararı içerisindedir.

MİLLETLE İTTİFAK YAPAN İYİ PARTİ SEÇİM SATHI MAİLİNE MİLLET VE DEMOKRASİ ADINA İTTİFAK KURMAK GEREKİRSE BUNU O GÜN KONUŞACAKTIR….

Seçim sathı mailine girildiğinde ve seçim yaklaştığında milletle ittifak kuran İYİ Parti millet adına ittifak kurmak gerekirse bunu o gün konuşacaktır. İlkemiz açıktır. İYİ Parti’nin temel ilkesi ve birinci projesi ve hatta en büyük projesi yıkılmış olan Anayasal devleti mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı yeni bir kardeşlik anayasasıyla inşa etmektir. İktidarımızın en büyük projesi bu olacaktır. Çünkü bu proje başarılmazsa başka alanlarda hiçbir projenin, yani hiçbir ekonomik, sosyal projenin başarılacağına inanmıyoruz.

Şimdi bu ilkeler çerçevesinde bir fikir birliğimiz vardır. Bu bir pazarlık sonucunda ortaya çıkmış fikir birliği değildir. Sayın Karamollaoğlu ve buna benzer bazı partilerinde açıkça ifade ettikleri bu ilke zımni olarak ve kendiliğinden ortaya çıkmış bir antlaşmanın sonucudur.

SİYASET KURULTAYIMIZDAKİ MUAZZAM HALK DESTEĞİYLE YENİ BİR AŞAMAYA GİRDİ..

Son olarak açıkça tekrar ifade ediyorum. İYİ Parti yetkili organlarınca alınan karar neticesinde sayın Meral AKŞENER Cumhurbaşkanı adayımızdır. Kısa bir süre önceye kadar yaptırdığımız anketlerde sayın Erdoğan ile rekabet edebilecek tek adayın Meral Akşener olduğu da ortadadır. Son yaptığımız büyük kurultaydaki muazzam halk desteğinin ardından o kurultayın siyaseti yeni bir aşamaya taşıdığını gördük.

SEÇİM DAHA İLK TURDA MERAL AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANI OLMASI İLE BİTEBİLİR…

Bunu kurultay sonrası yaptığımız objektif saha araştırmalarına da ve kendi temaslarımızda görüyoruz. Dolayısıyla belki de bu başkanlık seçimi birinci turda sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olması ile bitecek.

Tekrar ediyorum. Biz şimdi milletle ittifak halindeyiz. Millet ve demokrasi için seçim zamanı yaklaştığında milletin ve demokrasinin çıkarları adına temel ilkemiz ve birinci projemiz çerçevesinde şeyler ortaya çıkacaksa bu konu değerlendirilir.

ER GEÇEN GÜN YÜZDE 50+1’DEN BİRAZ DAHA UZAKLAŞIYOR.

Kaldı ki biz bugün itibari ile seçimin gittikçe geriye atılacağını işaret alıyoruz. Bu işareti aldığımız mercii de milletin kendisi. Sayın Erdoğan her geçen gün %50+1 den biraz daha uzaklaşıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim