İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı muhteşem gece, Bahçelievler'de bulunan Şanlıurfa 11 Nisan Sıra Odası'nda düzenlendi. Geceye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Av.Müslüm Kayacan, dernek üyeleri ve İstanbul'da yaşayan çok sayıda Şanlıurfalı katıldı. Gecede sahne alan Eyvan Saz Grubu, katılımcılara birbirinden güzel Türküler seslendirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi  / İbrahim Halil Aktürk

Nihat Çiftçi'den, Urfa'yı tanıtım günü müjdesi

Sıra gecesinde Türkülerle coşan Şanlıurfalılara, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bir müjde verdi. Önümüzdeki aylarda, İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği'nin yanı sıra, farklı vakıf ve derneklerin de katılımıyla “Urfa Tanıtım Günü” yapmayı planladıklarını belirten Çiftçi, Şanlıurfa'nın kültürünü geleceğe taşıyacaklarını söyledi.
"UNESCO'ya başvurumuz kabul edildi"

UNESCO(Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)'nün kültür listesine başvuru yaptıklarını kaydeden Çiftçi, " Dernek ve vakıflarımızın kendi kültür ve sanatını yaşatma adına hemşerilerimizin emrindeyiz. Müzik şehri olarak UNESCO kültür listesine başvurularımız kabul edildi. Müzik konservatuarı kuruyoruz. Şanlıurfa'ya da bu yakışır. Sıra gecesi ve mutfak anlamında müracaatlarımız UNESCO'ya yapıldı. Tüm ürünlerimiz tescil ediyor. Urfa'yı geleceğe taşıyacağız" dedi.

Kayacan: "Şanlıurfa'yı tanıtım günü Yenikapı'da olacak"

Geceyi organize eden İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği'nin Başkanı Müslüm Kayacan ise, Şanlıurfa'nın tanıtımıyla ilgili projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti. Önümüzdeki Nisan ayında İstanbul Yenikapı'da Şanlıurfa için 'tanıtım günü' yapılacağına değinen Kayacan, Şanlıurfa kültürünün yaşatılması ve tanıtılması için her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi. Gecenin ardından, programda katkısı olanlara plaket verildi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim