Canpolat CHP İstanbul İl Örgütüne Dinamizim Getirme Gayretinde 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Canpolat, Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci kongrede söylediği sözlere atıfta bulunarak başladığı konuşmasında “Mustafa Kemal Atatürk, birinci kongrede yaptığı konuşmada Türkiye’nin gerçeklerini anlatırken iki önemli maddeye değiniyor.  Bunları sık sık söyleme ihtiyacı duyuyorum. Diyor ki; Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin ulusal bütünlüğünün partisidir. Yani Şırnak’ın da, Diyarbakır’ın da, Edirne’nin de partisidir.  Peki biz Diyarbakır’da var mıyız; Şırnak’ta var mıyız; 30 tane ilde milletvekili çıkarabiliyor muyuz?  Türkiye’nin kurucu felsefesini oluşturan CHP, Kürt Sorunu çözecek güce ve iradeye sahiptir. Bu kurultay, CHP’nin AKP ile PKK arasına sıkıştırılmış Kürt halkı için barışı ve demokrasiyi getirmesi konusunda bir çözüm olmalıdır” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi
 

CHP'nin yüzünü Türkiye’nin arka yakasında olanlara dönmesi gerektiğini, şimdiye kadar yürütülen sağ siyaset anlayışıyla CHP’nin iktidar olmadığı söyleyen Canpolat; “CHP’nin değişimi için halktan ciddi talep var,  Yüzde 25 olan oyumuzu yüzde 40lara çıkarabilmek için üzerimizdeki ölü toprağı atıp baskılara karşı ayağa kalma zamanıdır. 7 Haziran’da AKP iktidardan düşmesine rağmen baskıyla zulümle, döverek, bombalayarak kendisini 1 Kasım’da tek başına iktidar yapmıştır. Artık baş eğmeyin, ayağa kalkın! AKP faşizmine karşı ayağa kalkma zamanıdır. Bu kurultay ayağa kalkma kurultayı olmalıdır. Bu kurultay bir değişim kurultayı olmalıdır” diye konuştu.

 

Gezi Direnişi’nin Türkiye’de büyük bir muhalefet alanı yarattığını söyleyen Canpolat, CHP’nin Gezi Direnişi ile başlayan mücadeleyi iktidara taşıyacağını vurguladı. Canpolat, “Belki de bizim bugüne kadar yapamadığımız gerçekleşti ve Gezi Direnişi’nde Türkiye’nin tüm ötekileri bir araya geldi. Milyonlarca insan Gezi’de direnişe katıldı. Gezi, Türkiye’deki dindarların, inananların, inanmayanların, işsizlerin, sahipsizlerin, kimsesizlerin mücadele alanı oldu. Biz bu mücadeleyi devam ettirip iktidara taşımalıyız” dedi.

 

Canpolat, CHP’nin iktidar yürüyüşü için İstanbul’da çalışmalarını Sultanbeyli’den başlattığını belirttiği konuşmasında önümüzdeki Çarşamba günü ise Diyarbakır’a gideceklerini açıkladı. Canpolat, “Önümüzdeki Çarşamba günü İstanbul Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımızla birlikte; 150 bir kişilik kafileyle Diyarbakır’a gideceğiz. Diyarbakır’da Tahir Elçi’yi katleden anlayışa karşı barış güvercinleri uçuracağız. Kürtlerle birlikte olduğumuzu, tüm baskılara rağmen bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı Diyarbakır’dan haykıracağız” dedi.

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim