Kastamonu'ya giden Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıya katılan PKK'lı Kurt, "Başbakan'ın Kastamonu'ya geleceğini biliyorduk. Onu bekliyorduk" dedi
Kastamonu'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna silahlı saldırı düzenleyen ve önceki gün vurularak yakalanan PKK'lı terörist Zerzan ve Salih Reş kod adlı terörist Mehmet Kurt'un ilk ifadesi ortaya çıktı.

Tedavi gördüğü hastanede sorgulanan Kurt, "Başbakan'ın Kastamonu'ya geleceğini biliyorduk. Onu bekliyorduk" dedi. 4 Mayıs günü miting için Kastamonu'ya giden Başbakan Erdoğan mitingin ardından helikopterle Amasya'ya geçti. Bu sırada Başbakanlık otobüsünün de içinde bulunduğu konvoy karayolu ile Ankara'ya doğru yola çıktı. Ilgaz Dağları'nda pusuya düşürülen konvoyun eskortluğunu yapan Recep Şahin isimli polis memuru şehit düştü. Saldırıdan 3 hafta sonra Seyit Rıza kod adlı terörist Sancar Bulut ölü olarak ele geçirilirken, geçtiğimiz günlerde de saldırıyı düzenleyen grupta bulunan PKK'lı Zerzan ve Salih Reş kod adlı terörist Mehmet Kurt vurularak yakalandı.

Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kurt saldırıyı nasıl gerçekleştirdiklerini şöyle anlattı: "Başbakan'ın geleceğini biliyorduk. Grubumuzda 4 kişiydik. Güzergah üzerinde uygun bir yer tespit ettik ve pusuya yattık. 7-8 saat kadar bekledik. Konvoy göründü siper aldık. En öndeki polis aracını görünce taramaya başladık. El bombaları attık. Bu araçtan karşılık geldi. Arka araçlardan da karşılık görünce süratle kaçtık. Güvenli bölgeye çekildik. Sonra operasyonlar başladı. Bir operasyonda bir arkadaşımız öldü. Kaçarken ben bir kayadan yuvarlanıp kolumdan yaralandım. M-16 silahımı düşürdüm. Kalan 3 kişi birbirimizden ayrıldık. Kaybolduk. Herkes bir yana gitti. Benim yanımda radyo vardı. Bölgedeki diğer gruplarla bağlantıya geçmek için radyoyu dinledim. Mezopotamya'nın Sesi radyosundan diğer gruplarla buluşmak için şifreli mesajı aldım. Şifrede gruplarla buluşmak için Reşadiye İlçesi'nin Elmacık Köyü yakınları verildi. Buraya gelirken yakalandım."

POLİS ÇÖZDÜ
Kurt'un buluşma yerini öğrendiği şifreli mesajı radyoyu Tokat Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Kürtçe bilen polisler çözdü. Jandarma timleri buluşma mekanına giden yol üzerinde pusu kurarak Kurt'a "Teslim ol" çağrısı yaptı. Durmak yerine zikzaklar çizerek kaçmaya devam eden Kurt, keskin nişancı tarafından sağ omzundan tek atışla vurularak yakalandı. Kurt'un üzerinden 2 el bombası, bir adet radyo ile yiyecek çıktı. Kurt'un bölgede faaliyet gösteren "Otonom Tim"lerden olduğu öğrenildi.

Eylem talimatlarının ya telsiz vasıtasıyla ya da Mezopotamya'nın Sesi radyosu üzerinden geldiği belirlendi. Kandil'den, Kuzey Irak'tan ya da Tunceli bölgesinden gelen talimatların genel nitelikte olduğu, bu genel eylem talimatlarını alan otonom timlerin, hedefte inisiyatif sahibi oldukları öğrenildi. Karadeniz'de 5-6 grup şeklinde toplam 30 kişi kadar otonom tim olduğu, Kurt'un dahil olduğu 4 kişilik timden 2 teröristin halen kayıp olduğu belirtildi.  (Sabah)

Editör: TE Bilisim