Sabah adlı yayının internet sitesindeki bir haberde, son dönemde partimizin kimi etkinliklerinde bazı basın yayın kuruluşlarına ambargo uygulandığına dair ifadeler yer almıştır. HDP, basın yayın kuruluşlarına ambargo uygulamamaktadır.

- Türkiye basın tarihinde çeşitli dönemlerde karşımıza çıkan karanlık odaklar tarafından hazırlanan ve servis edilen ‘haber’ adlı iftira ve yalanları asla sorgulamadan kullanan;

- Kendi özel haberlerinde yalan üretmeden ve çamur atmadan bir satır bile yazamayan ve konuşamayan;

- Hakaret, kişi haklarına saldırı, rencide etme konularında birbirleri ile yarışan ve psikolojik savaş aygıtları olarak işleyen, kendilerine gönderilen bir tek tekzibi bile yayınlamayan kimi organların ‘basın yayın kuruluşları’ adı altında değerlendirilmesi son derece mesnetsiz bir iddiadır.


Bu çevrelerin basın özgürlüğünden dem vurmaları ise son derece manidardır. Türkiye’de basın özgürlüğünü hiçe sayan, istedikleri gibi konuşmayan basın yayın çalışanlarının seslerini ve sözlerini kesmek için müdahale eden, siyasi iktidarın borazanı olanların bu özgürlükten söz etmeleri ise sadece gülünçtür.

Yapmayacaklarını bilsek de, basın yayın evrensel ahlakına ve ilkelerine uygun davranmayanların bu ilkeleri öğrenmeleri gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz ve umut ediyoruz.

 

Saruhan Oluç
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı

12 Şubat 2016
Editör: TE Bilisim