Ankara Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) organizasyonunda, geliri burs kampanyasına aktarılmak üzere düzenlenen Kültür ve Dayanışma Gecesi, son yıllarda düzenlenen en güzel etkinlik oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ankara-Reşat KUŞÇUOĞLU
Gecede 2012 yılının en başarılı Bakanı, Valisi, Belediye Başkanı, Bürokratı seçilen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Ferhat Şelli’ye ödülleri verildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede burs verilecek öğrencilere destek sağlamak amacı ile bağışlanan Şanlıurfalı ressamlar tarafından Necmi Kaya ve Remzi Kara'nın tabloları açık arttırma ile satışa çıkarıldı.

Açık arttırma sonunda Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Necmi Kaya'nın, Şanlıurfalı iş adamı Murat Gülel ise Remzi
Kara'nın tablolarını satın alarak katkıda bulundular.

Bu arada, Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın 10 milletvekili olarak 20 öğrenciye burs vereceklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Fakıbaba ise, seçimlerin yapılacağı 2014 yılın Şanlıurfa’nın tanınmayacak kadar güzelleşeceğini ifade etti.
Geceye çok sayıda seçkin davetlinin yanı sıra, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, işadamlarımız Halil Bağıban, Müslüm Alemdar, İbrahim Özlek Adil Raz,Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.
Şanlıurfa Belediyesi sıra gecesi gurubu ve Ferah Sezer müzikleriyle, TRT Spikeri Zeynep Köşker ise geceye sunumuyla renk kattı.
 
BİRLİK VE BERABERLİK GECESİ
 
ŞANDER Başkanı Mahmut Nimetoğlu, gece ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Birlik, beraberlik ve coşkulu gecede pozitif enerjileri, samimi tavırlarıyla bizleri onurlandıran Bakanımız, Valimiz Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Müsteşarımız ve tüm saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendilere şahsım ve Yönetim Kurulum adına saygı ve şükranlarımı sunarım. Gecemiz, Şanlıurfalılar adına Ankara’da düzenlenen son yılların en güzeli oldu. Hem kaynaştık hem de önümüzdeki yıl daha fazla öğrenciye burs sağladığımız için mutluyuz.”
Editör: TE Bilisim