AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ülkedeki konumunu tespihin imamesine benzeterek, “İmameyi sökerseniz tespih dağılır. Bu nedenle 15 Temmuz’daki asıl hedef Sayın Erdoğan’dı. Amaçları Erdoğan’ı katledip Türkiye’yi bölmekti” dedi.  

Ataş, AK Parti Genel Merkezi’nde, İstanbul’dan gelen Mardinliler Derneği heyetiyle yaptığı toplantıda, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar 50’nin üzerinde suikast düzenlendiğini açıkladı. Erdoğan’ın ülkedeki konumunun bir tespihin imamesi gibi olduğuna dikkat çeken Ataş, “Nasıl ki imame sökülürse tespih dağılır işte bu hainler de aynen Türkiye’yi dağıtmak, bölmek için önce Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmak, katletmek istemişler.” diye konuştu.

15 darbe girişimindeki amacın Türkiye’yi işgal etmek olduğunu belirten Mustafa Ataş, bu plan gerçekleşseydi işgalin önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden başlayacağını sonra diğer bölgelere sıçrayacağını söyledi.

15 Temmuz’dan önce de geziden başlamak üzere, 15-25 Aralık, Mit tırlarının durdurulması gibi benzer olaylarla darbe girişiminde bulunulduğunu vurgulayan Mustafa Ataş, şöyle devam etti:

“Gezi olaylarını kışkırtan FETÖ’cü polisler oldu. Çadırların yakılması, eylemcilere tazyikli suyun sıkılması toplumu tahrik etmekti. O davranışlara ben de tepki göstermiştim. Demek ki amaçları halkı hükümetimize karşı kışkırtıp darbe yapmakmış. 

Daha ileriye gidelim; Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde askerlerimizin şehit edilmesinin sebepleri arasında bazı komutanların FETÖ’cü olduğunu öğrendik. Şimdi böyle hainlerin aramızdan temizlenmesi öyle bir ayda, 5 ayda gerçekleşemez. Tespit ettikçe cezalarını vereceğiz.”

İstanbul Times Haber Merkezi /Müslüm Aktürk/ ANKARA

HAZMEDEMİYORLAR

Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını, dünyada söz sahibi olmasını istemeyen güçlerin boş durmayacaklarını hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, şunları kaydetti:

“Asıl hedefleri Erdoğan. Çünkü, Erdoğan, ‘höt’ dediklerinde sırtını dönüp giden bir lider değil. Onlar da bunu hazmedemiyorlar. Diplomatik, ekonomik, siyasi, her türlü darbe ile tehdit ediyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar direncimizi kıramayacaklar, planladığımız hedefe Allah’ın izniyle devam edeceğiz.”

HALK HDP’Yİ CİDDİYE ALMIYOR

AK Parti’nin 14 yıldan beri Türkiye için tarih yazan kararlar aldığını belirten Mustafa Ataş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde partililerine yönelen saldırıların da bu güçlerin piyonu olan örgüt tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Söz konusu saldırıların önlenmesi amacıyla 5 bin korucunun alındığını vurgulayan Ataş, şunları söyledi:

“Bu alçak saldırılar üzerine bölgenin aşiretleri bir araya geldiler. Şehit verilen arkadaşlarımızın intikamı kesinlikle alınacak. PKK terörüne karşı ne gerekiyorsa yapılacak. Dikkat ettiyseniz HDP artık bölgede ciddiye alınmıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın gözaltına alınmasından sonra HDP’nin eylem çağrısı karşılığını bulmadı.”

TEK SES OLDUK

MARDİNDER Başkanı Fuat Bodur ise, 15 Temmuz darbe girişimine karşı İstanbul’da tek ses, tek yürek olduklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sokaklara indiklerini anlattı. İstanbul’un 14 yerinde demokrasi nöbeti tuttuklarını vurgulayan Bodur, “İstanbul’da 130 bin Mardinli yaşıyor. Ülkemizin birliği, dirliği, geleceği adına her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Demokrasi adına elimizden ne geldiyse esirgemedik bundan sonra da esirgemeyeceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim