Darbeden 34 yıl sonra yargılanıp ömür boyu hapse mahkum oldular ve rütbeleri söküldü 

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet Paşa döneinden sonra her on yılda bir darbne yapıp ülkemizin geri gitmesine zemin hazırlayan komutanlardan ilk kez 12 Eylül 1980 darbesinin mimarlarından Kenan Everbn ve Tahsin Şahinkaya darbeden 34 yıol sonra Akm Parti  Hükümetinin yaptıpı yasal değişiklik ile yargılanıp ömür boyu hapse mahkum oldular ve Generallikten Er rütbesine indirilmesi darbe heveslilerine  iyi bir ders oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Yapılan yasal değişikliklerden sonra 34 Yıl bir gecikme ile darbenin elebaşısı o zamanın generali şimdinin ER'i Kenan Evren ve 5 arkadaşı milletin silahını millete doğrultarak askeri bir darbe ile yönetime el koymuşlardır. Bir sağdan bir soldan denilerek 50 kişinin idam edilmesi
işte bu darbe sonrası yaşandı.

Ak Parti Hükümeti yaptığı referandum ile yapılan bazı yasal değişikliklerden sonra Hayatta kalan iki darbeci Er Kenan Everen ve Er Tahsin Şahinkaya'yı ömür boyu hapse mahkum etti. Rütbelerini de sökerek generallikten ER'liğe indirdi.

Yayın grubu olarak her türlü cebri zorbalığa karşı olduğumuz gibi 12 Eylül  1980 Askeri darbesine de karşıyız ve en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim