Ağrılı işadamları Ahmet Eraslan ve İbrahim Yassıboğa tarafından ikram edilen Abdigör Köfte, pilav arasında ayranla birlikte davetlilere ikram edildi. Oldukça beğenilen yemeğin çok emek istediğini belirten Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, yeni kesilen dana etinin yaklaşık 2 saat boyunca dövülerek ezildiğini anlattı. Dört gün boyunca günde 300 porsiyon Abdigör Köfte ikramında bulunduklarını belirten Muhsin Bulut, bu vesile ile Ağrı’nın tanıtımına katkıda bulunan işadamları Ahmet Eraslan ve İbrahim Yassıboğa’ya teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk 

Bu arada, Vali Dr. Mehmet Tekinarslan’ın, valiler toplantısı nedeniyle Ankara’ya gitmesi üzerine Ağrı Standını ziyaret edenleri Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut karşıladı. Davetlilere Ağrı hakkında bilgi veren Muhsin Bulut, bu yıl 8.defa fuara katıldıklarını hatırlatarak, “Her yıl kentimizin farklı bir yönünü anlatıyoruz. Standımız yoğun ilgi görüyor” dedi.

Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Nuh'un Gemisi başta olmak üzere Ağrı'nın tarihi ve kültürel değerlerinin anlatıldığı fuarda ayrıca Ağrı balı, Ağrı'ya has el sanatları, dağcılık çadırı gibi özellikler de sergilendi.

EĞLENCELİ HİKAYELER

Öte yandan, bugüne kadar 100’den fazla kitaba imza atan uzman öğretmen FerzendeTanışır’ın, çocuklara yönelik kitapları da Ağrı standında sergilendi. Bilgi çağında eğitimin amacının, düşünen, anlayan, yorumlayan, problemleri çözen bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Tanışır, “Bu hikayelerle, çocuklarımızın üst zihinsel becerilerini harekete geçirerek, ileriki hayatlarında karşılaşacakları problemleri çözme becerisini onlara kazandırmaya amaçladık. ‘Eğlenceli Hikayeler’ kitabını okuyan çocuklarımız, eğlenerek öğrenmeyi başarmakla birlikte gerçek hayatı sevecek ve ayakları üzerinde durmaya başaracaklardır” ifadesini kullandı.  

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim