CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni parti kurdu. Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Tarhan, ''Mutluyuz, umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek ayrılan Tarhan, saat 13:30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini verdi.

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi”... Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. 

 

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

 

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu.

 

Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

Anadolu Partisi'ni Yunusoğlu örgütleyecek

 

''MUTLUYUZ, UMUTLUYUZ''

Öğle saatlerinde Bakanlığa gelen Emine Ülker Tarhan, dilekçesini verdikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Tarhan, "Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz. Neden kurduk Anadolu Partisi'ni? Ülkemizde bir umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Ben umudun da Anadolu'da olduğuna inanıyorum. O yüzden Anadolu Partisi'ni kurduk. Çünkü Anadolu zulme karşı işgale direnişin kalesi, çünkü Anadolu tertemiz insanların ülkesi. Ve biz odağına insanı koyduk Türkiye'yi, ayağa kaldırmak için Anadolu Partisi'ni kurduk. Uğurlu olsun diyorum, kademli olsun diyorum. Adı gibi kadim olsun diyorum Anadolu Partisi. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başka partilerden katılım olup olmayacağı sorulan Tarhan, "Başka partilerle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye'nin her yerinden, her kesimden insan olağanüstü bir ilgi gösteriyor" demekle yetindi.

Tarhan, partinin amblemi gibi konularda ise daha sonra açıklama yapacaklarını ifade etti. 

Bu meslis konuşması izlenme rekoru kırmıştı

 

 

Editör: TE Bilisim