Sayın Abdullahoğlu son bir ayda ülkede gündem baş döndürücü bir hızla ilerliyor Soma maden kazası ile alakalı neler söylemek istersiniz ? 

Soma'daki kaza değil cinayet.Madenlerimiz önemli ama önlemler gelişmiş ülkelerdeki gibi olacak. Biz de her şey baştan savma şekilde oluyor. 301 Canı kim geri getirecek yazık değil mi ? Bu facia kesinlikle ihmallerden dolayı meydana gelmiştir. En büyük sorumluluk da hükümetindir.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Peki Diyarbakır Lice'de bayrak indirmek olayına ne dersiniz ?

Bu büyük bir oyun ve provakasyondur.Hükümetin ülkeyi yönetemediğinin en belirgin özelliklerinden birisi de askeri birliğimizden bayrağımızın indirilmesi olayıdır. Bu gencin can güvenliğini korumak kaydı ile o bayrak oradan indirilmeyebilirdi. Bu olayın çok kötü sonuçları oldu 

Musul elçiliğimizden alıkonan Konsolos ve diğer Türk vatandaşları için neler diyeceksiniz ?

Alıkonma değil orası bizim bir vilayetimiz gibi Türk toprağıdır. IŞİD
 denen terör örgütü başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın tabiri ile 900 kişilik tanklı toplu terör örgütü üyesi konsolosluğumuzu ablukaya alarak Başkonsolosumuz dahil 49 kişiyi alıp götürmüş ve burayı da  cezaevine dönüştürerek bizim olan bir yerin üzerinde tasarrurfta bulunmuşlardır. Bunu kabul etmek mümkün değil.

Çatı Cumhurbaşkanı için neler söylemek istersniz ?

DYP olarak bu konuda daha parti organlarımızı toplayıp resmi bir açıklama yapmadık. Ekonomik olarak çok güçlü olan AKP adayının karşısına CHP ve MHP' nin ortak bir aday çıkarması da anlamlı. CHP ve MHP nin kendi adayları ile ortaya çıkmaları halinde AKP'nin ilk turda cumhurbaşkanlığını kazanması tahmin edilebilir.İki Muhalafet partisinin ortak aday çıkarmaları bana şahsi olarak anlamlı geliyor ama parti görüşümüzü ilgili kurullarımız ile toplandıktan sonra açıklayacağız. 

DYP Genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü bir basın açıklaması yaptı.İşte o açıklama ;
 
Cumuriyet tarihinin en tehlikeli sürecini yaşamakta olduğumuz şu günlerde Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu'nun yıllardır uyguladığı politikalar Türkiye'yi terör ve ateş çemberine adeta kapı komşu yapmıştır.

''Sıfır sorun'' ! politikalarıyla gelinen bu noktada yanlış öngörü ve yanlış politikalarla Türkiye  Musul da hem itibar hem de önemli bir mevziiyi kaybetmiştir. Misak-i Milli sınırları içinde kalan Musul ve Kerkük'teki gelişmelere Türkiye'nin  bu denli kayıtsız kalması  tarihi bir hata olmuştur ve bunun vebalinin ne kadar büyük olacağı kısa bir  zaman içinde anlaşılacaktır.

Musul da yaşanan ve direkt Türkiye yi hedef alan son olay Cumhuriyet tarihinde bir ilktir ve mutlaka  bu hükümetin başarı ! hanesine yazılacaktır.

Musul yetmiyormuş gibi bir de Sayın Davutoğlu'nun o ünlü '' kırmızı çizgisi '' olan Kerkük şehri de Peşmergelerin eline geçmiş bulunmaktadır.  Dünya ile birlikte Türkiye'de  bu gelişmeye de sadece seyirci  kalabilmiştir.
Oysa  2 milyon Türkmen kard eşimiz çok ciddi bir tehlike altında ve korunmasız halde olup tarih boyunca tek umutları tek dayanakları hep Türkiye olmuştur .

Şu anki görüntüsüyle AKP Hükümeti ekonomik beklentileri koruma adına Musul ve Kerkük'ü gözden çıkarmış görünmektedir. Ortada ''kırmızı çizgi '' falan da kalmamıştır. Durum Türkmenler için son derece tehlikeli bir noktaya gelmiş olup Türkiye' den direkt destek ve koruma  gelmemesi halinde yüzbinlerce Türkmen için yok olma tehlikesi vardır.

Doğru Yol Partisi  olarak Sayın Başbakan ve Sayın Dış İşleri Bakanına  aşağıdaki  tarihi bir uyarı yapmayı milli bir görev kabul ediyoruz:Türkiye tüm imkanlarını kullanarak ''Özerk Kürt Yönetiminin'' karşısına derhal ''Özerk Türk Yönetiminin '' kurulmasına ön ayak olmalı ve gereğini yapmalıdır. Başka bir çıkar yol yoktur.
''Büyük Devlet ''böyle olunur;

En kısa sürede bu yapılmazsa bu hatanın telafisi asla mümkün olmayacaktır. Sonuçta  iki milyon Türkmen kardeşimiz büyük tehlike içinde kaderine terkedilmiş olacak ki bunun hesabını hiçbir hükümet ne bugün nede gelecekte veremez. Kuşkusuz Tarih de Millet de sorumluları asla affetmeyecektir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)                               
Editör: TE Bilisim