Malatya’daki okullar tarafından 22 yıldır kaynak kitap olarak okutulan Malatya kitabının yazarı gazeteci yazar ve Malatya İstanbul Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çetiner ve ekibi, DoubleTree by Hilton Malatya Genel Müdürü Haluk Bilgili ile görüştü.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Söyleşi

Haluk Bey kendinizden ve otelcilik kariyerinizden biraz bahseder misiniz?

20 yılı aşkın bir süredir otelcilik sektöründeyim. Hilton Worldwide’a 1994 yılında İstanbul Hilton ParkSA’da katıldım. Hilton Worldwide kariyerim süresince, çeşitli ülkelerde farklı otellerin açılış süreçlerine katkıda bulundum. DoubleTree by Hilton Malatya Genel Müdürü olmadan önce, Mersin HiltonSA’da Operasyon Direktörü olarak görev alıyordum. Malatyalıyım, evliyim ve Malatya’da ailemle yaşıyorum.

DoubleTree by Hilton Malatya’nın genel özelliklerinden bahseder misiniz?

Otelimiz ferah ve şık dekore edilmiş 202 odası, ileri teknolojiyle donatılmış 9 toplantı salonu, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, buhar banyosu, sauna ve hamamı bulunan 950 m²’lik sağlık kulübü ile 22 Yıldır beş yıldızlı bir otelden beklenecek tüm hizmet ve servisleri karşılayabilecek niteliktedir. 189 araçlık kapalı otoparkımız ile gerek iş, gerekse sosyal organizasyonlar için otelimize gelen misafirlerimize ücretsiz vale hizmeti vermekteyiz. Otel restoranlarımızda dünya mutfağından ve Malatya yerel mutfağından lezzetleri misafirlerimize sunuyoruz.


Otelinizin şehrin ekonomisine katkısını değerlendirir misiniz?

Ekibimizin %94’ünü Malatya’dan istihdam ettik. Ürün alımları konusunda yine yerel tedarikçilerle çalışıyoruz. Otelimizin açılışı ile Malatya’nın, turizm işletme belgeli oda sayısı ve toplantı salonu imkanları ile bölgesel, ulusal ve uluslararası organizasyonları daha fazla cezbedecek imkanlara ulaştığını düşünüyoruz.

Özellikle destinasyon olarak da bölge turizmi ve Malatya’nın tarihi ve turistik bölgeleri pazarlama stratejimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Örneğin Aslantepe Höyüğü’nün tarihi milattan önce 7 binli yıllara gidiyor. Nemrut Dağı tarihi yapısıyla ziyaretçilerine olağanüstü fırsatlar sunuyor ve biz bu fırsatları Malatya lehine kullanabilmek için çalışıyoruz. Malatya’nın ilçelerinin her biri ayrı ayrı özellikte ve dikkate değer tarihi geçmişe sahip lokasyonlar. Bölgedeki diğer tarihi ve turistik değerleri de dikkate aldığımızda bölgesel olarak bir cazibe merkezinde olduğumuzu görüyoruz.

Son günlerde yeni başlattığınız bir Arslantepe ve Nemrut gezi konaklama paketiniz var. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Bu özel konaklama paketimiz ile konaklayan misafirlerimiz Nemrut Dağı’nda iki bin yılı aşkın tarihe sahip dev heykeller ve anıt mezarları gezebilecek, Arslantepe’de yeni gün ışığına çıkarılan yedi bin yıllık, tarihin ilk kerpiç sarayını görme şansını bulacaklar. Dünyanın en etkileyici gün doğumunu ve gün batımının izlenebileceği Nemrut Dağı, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasında yer alıyor aynı zamanda ülkemizin bilinirliği en yüksek milli parklarından. Minimum iki gecelik bu özel konaklama paketimiz özel araç ile Nemrut ve Arslantape’ye ulaşım, Nemrut gün batımı turu, Arslantepe Höyüğü ve tarihin ilk kerpiç sarayına yolculuk, profesyonel rehberlik hizmeti, akşam yemeği ve kahvaltı dahil gecelik çift kişilik konaklama fiyatı 375 TL + KDV’den başlıyor. Tarih sevgisini çocuklarına aşılamak isteyen aileler için de 0-6 yaşın ücretsiz olduğu pakette 6-11 yaş grubu ise %50 indirimle paketten faydalanabilecek.

Double Tree by Hilton Malatya’nın hizmet kalitesini hangi özellikler oluşturur?

DoubleTreeby Hilton Malatya, yaklaşık 6 kıtadaki tatil yörelerinde ve metropollerindeki geçiş bölgelerinde bulunan 360 lüks oteliyle hızla gelişen, global bir otel zincirinin parçasıdır. Otelimizin konukseverliği tüm dünyadaki DoubleTree’lerde olduğu gibi otele varışınızın ardından misafirlerimize ikram edilen sıcak çikolata parçacıklı kurabiyeler ile başlar.

Ayrıca ödüllü Hilton HHonors konuk bağlılığı programı, kaliteli servisi ve misafirlerine yaşattığı hoşluklar her zaman ayrıcalıklar yaşatır.


Malatya kendi potansiyelinin dışında hangi amaçlarla ziyaretçi çeken bir şehir?

DoubleTree by Hilton Malatya’nın hedef misafir kitlesi; uluslararası standartlarda konaklamak isteyen işadamları, şehrin çevresindeki tarih ve turistik bölgeleri gezmek isteyen turistler, sağlık ve eğitim için şehirde bulunan misafir profilinden oluşuyor.

Zengin ticari dokusunun yanısıra Malatya’nın zengin bir kültürel etkinlik şehri olması, şehrin hareketli bir sosyal yaşamının bulunması geniş bir hedef misafir kitlesini içine almaktadır. Bunun dışında Malatya’nın ulusal ve uluslar arası festivallere ev sahipliği yapması farklı ülkelerden misafirleri şehrimize çekmektedir.

Otelinizin lokasyonu ne gibi üstünlükler taşıyor?

DoubleTree by Hilton Malatya şehrin canlı iş merkezleri ve Malatya Park AVM’ye olan yakınlığıyla misafirlerine farklı deneyimler ve eğlence imkanları sunuyor. Otelimiz şehrin ana arteri İnönü Caddesi üzerinde olup mimari yapısı ile misafirlerimize Beydağı ve panoramik bir şehir manzarası sunuyoruz. Malatya Park gibi şehrin alışveriş konseptine farklı bir anlayış getiren modern bir alışveriş merkezine komşu olmaktan da son derece mutluyuz.


Otelinize olan ilgiden memnun musunuz?

DoubleTree by Hilton Malatya yeme içme mekanlarıyla da her geçen gün kalitesini biraz daha hissettiriyor ve şehrin sosyal hayatının ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Türk ve dünya mutfağından oluşan menülere hakim şefleriyle, misafirlerine uluslararası deneyimlerle yorumlanmış Malatya’nın yöresel yemeklerini sunuyoruz. Meliddu Restaurant, otelimizin 18. katındaki Teras Bar&Grill ve The Lounge otelin seçkin yiyecek içecek mekanları olarak hizmet vermektedir. Gerek iş veya turistik amaçlı gelen, gerekse şehirden ilgi gösteren misafirlerimizi üstün konaklama ve hizmet kalitesiyle buluşturuyoruz. Şu ana kadar gördüğümüz ve giderek artan ilgiden de son derece memnunuz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim