CHP Örgütleri demokrasi sınavında

CHP Genel merkezinin aldığı ön seçim kararı bugüne kadar parti içi demokrasi diyen parti emekçilerini  sevindirdi. Ancak İstanbul’un 3 bölgesinde de 1-3-5-7 ve 9.sıra adaylarının genel merkez tarafından kontejan adayları için ayrılması bir çok aday adayını üzdü. İsmini açıklamak istemeyen bir örgüt mensubu şunları söyledi “Ön seçim yıllardır beklediğimiz bir şeydi. Kararın böle alınmış olması memnuniyet verici. CHP bir önceki seçinde İstanbul 3.Bölgede 9 tane vekil çıkarmış kontejan adayları için ayrılan yer ise 5 tanedir. Özetle CHP alması muhtemel vekil sayısının yarısını ön seçimsiz belirleyecek. Bu durum canlarını ortaya koyan diğer aday adaylarını da üzecek gibi görünüyor.

Ön seçim neden bu kadar çok önemli ?

Bir kişi veya az sayıdaki belirleyici kurul üyesi insanlar aday adayları belirleme sürecinde isabetsiz karar verebilirler. Ancak çok sayıdaki parti üyesinin hata yapma olasılığı daha zor olduğundan dolayı ön seçimde çıkan adayların halkta da karşılığı olacaktır.

Renkli kampanyalar yapan aday adayları CHP örgütlerine dinamizim kattı

Yayın Grubu olarak İstanbul’un 2.ve 3 Bölge aday adayı çalışmalarını çok yakından takip ettik. Bir çok aday kampanyalarının ana temasını da belirleyerek örgüt önüne çıktı. Sanayici İş adamı Mehmet Kaban yazdığı OSB kitabını da üyelere dağıtarak Türkiye Organize Sanayi bölgelerini geliştirip üretimi desteklemelidir tezini savunuyor.

Rıdvan Budak üretim ve hakça bölüşüm’ü kampanyasının mihenk taşı yaptı. Özgür Karabat ise kardeşlik ve samimiyet bağları ile bireylerin birbirlerine karşı dürüst olmalarını ön plana çıkarırken bir taraf’tan da iktidar olmak için sağdan medet ummak yerine sol’u büyütüp iktidar olmaya odaklanmalıyız diyor.

Şahanım Meter ise kadınları üretim ve siyasete katarsak ülkemiz gelişir diyor. CHP il gençlik kolları  başkanı v e 3.Bölge Milletvekili aday adayı Recep Karakoç ise slogan olarak meclise gençlik aşısı sloganı ile çalışmalarını yapıyort.

Eski Bahçelievler ilçe başkanı Rıza Akpolat,Küçükçekmece içe başkanı Kemal Çebi,Bakırköy ilçe başkanı Mehmet Sait Yücel  şansı olan aday adayları içinde yer alıyor.

Bir önceki il başkan yardımcıları Hüseyin Aksu,Bektaş Davutoğlu,Emine Gülizar Emecan’da 3.bölgedeki bir çok çalışmaya katılarak TBMM.gitmek istiyorlar.

Kılıçdaroğlu’ nun emeklilere 2 ikramiye maaş işi tutacak gibi …

Asgari ücretin altında bir oranda verilen emekli maaşının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek bu açığı az da olsa hafifletmek isteten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk çözüm olarak göreve gelir gelmez emeklilere yılda iki maaş ikramiye vereceğini noter huzurunda halka taahhüt etti.

CHP ön seçimi adil bir şekilde başarır ve listede en çok oy alanlar parlamentoya giderse örgütlerinde ciddi bir canlanma olur.

CHP eğilim yoklaması, STK oylaması gibi yollara baş vurmadan hakim huzurunda ön seçim dedi

Burada aday adayları kendisine verilen oyların sonucunu görecekler. Spekülasyondan en az etkilenen ülkeyiz.

Kaynak : İstanbul Times Haber (İTHA)
Editör: TE Bilisim