İstanbul Times Yayın Grubu olarak Çanakkale Şehitlerini anma ile alakalı yapılan bir çok etkinliği takip ettik. Ancak hafızalarımıza kazınan en etkini anma programını Çapa Eğitim  kurumlarının yaptığını söylemek gerekir.


İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin 


Çapa Eğitim Kurumları Çanakkale Kahramanlarını andı

Çapa Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Çapa Bilim Koleji ve Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 102 yıl önce bugün İtilaf Devletlerine karşı büyük bir mücadele ve azimle kazandığımız Çanakkale Zaferi’ni çeşitli etkinliklerle kutladı.

Bakırköy ve Çapa kampüslerinde düzenlenen programlarda şanlı ordumuzun ve kahraman halkımızın düşmanı Çanakkale'den geçirmemesinin destanını anlatan şiirler okuyup, konuşmalar yapan öğrenciler koro ve solo çalışmalarıyla etkinliklere duygu dolu anlar kattılar. Çapa Bilim Koleji öğrencileri ise “Kınalı Kuzular” ve “Gelibolu” tiyatrolarını İngilizce olarak sergilediler.

Çapa Bilim Koleji Müdiresi Çanakkale Zaferi’nin tarihçesini anlattığı konuşmasında “Çanakkale Savaşları, I. Dünya Savaşları için büyük önem taşır. Bir zamanlar bütün Dünya’ya “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” diye haykıran çocuğu, dedesi, kadını, erkeği tek bir şey için savaştırlar: Özgürlük ve egemenlik. Şimdi ne emperyalizm kurmaya çalışan dış güçler ne de milli egemenliğimizi bölmeye çalışan eli silah tutan hainler bize atalarımızdan miras kalan özgürlük ve egemenlikten vazgeçirmeye ikna edebilir mi? Kimimiz üniversitede okur kalem tutarız, kimimiz üniforma giyip sınırlarda nöbet tutarız. Bizler ideolojik hegemonyalarla ülkeyi ve milletimizi bölmeye çalışan, eğitim görevlilerini, genci yaşlıyı acımasızca katleden seviyesiz, onursuz hainlere rağmen vatanı ayakta tutanlarız. Kahramanlık türkülerinin, ağıtların, acıların ve umutların sahipleriyiz, gözü yaşlı analar, aslan yürekli babalarız. Bizler atalarımızdan miras kalan “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” sloganını torunlarımıza bir meşale misali taşıyacak olanlarız. Bizler güçlü ordulara karşı yüreğindeki ateşle dünyaya karşı koyan bir neslin torunlarıyız.” sözleriyle duygu dolu anlar yaşattı.

Okul Kurucusu Maksut Konyar yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi, 15 yaş ve üstünde eli silah tutan gençlerin tarihte emsali görülmemiş bir destanıdır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır.  Bu mücadele ile Çanakkale Boğazı’nın geçilemeyeceği tüm dünyaya kanıtlanmıştır. ‘’Hasta Adam’’ denilen Osmanlı Devleti'nin aldığı bu zafer dünyada birçok şeyin değişmesine sebep olmuştur. Bizlere düşen tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan bu zaferi her sene yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de milletimizin feraset ve kararlılığı ile ülkemizi içte ve dışta yıkmaya ve bölmeye çalışanlara karşı dimdik ayakta durduk. Ülkemizin geleceği çocuklarımıza bu destanları her fırsatta anlatmaya devam edelim. Geçmişini bilmeyen geleceğini planlayamaz. Bu vesile ile 102 yıl önce bir destan yazan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim