23.00- İstanbul Barosu, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması konusunda, "Dünyanın en büyük Barosu olarak "Pes" diyoruz. Pes" açıklaması yaptı.

22.30 - Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: Aslında bu akşam İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nce gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül değil, özgür haber ve halkın haber alma hakkı tutuklanmıştır.

22.10 - Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

21.50 - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını değerlendirerek; ''Suçu işleyenler değil de, suçun haberini yapanlar tutuklanıyorsa kimse 'Türkiye’de basın özgür, yargı bağımsız ve tarafsızdır' demesin'' dedi.

21.35 - Can Dündar "Üzülmeye gerek yok. Bunlar bizim için şeref madalyası. İçeride ve dışarıda mücadelemiz devam edecek." yorumunda bulundu.

21:30 - Tutuklama kararının ardından Can Dündar, salona giremediği için kararı duyamayanların yanına gelerek “Arkadaşlar tutuklandık” dedi. Dündar ve Erdem’e destek için adliyeye gelenlerden bazıları, “Özgür basın susturulamaz” diye slogan attı.

21.20 - Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.


Editör: TE Bilisim