Saldım Çayıra Mevlam Kayır’a Şeklinde Göç Politikası Olur mu ?

Akıl mantık ve  planlı bir yaşam için Saldım çayıra Mevlam kayıra mantığı ile göç ve iskan politikası olmayacağını herkes bilir. Ancak Ülkemiz Suriye savaşı konusunda ilk günden beri olayı ve bölgeyi yanlış okudu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

İlk olarak  Amerika’nın kayıtsız şartsız Türkiye’ye  destek vereceği düşüncesi ile O zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu 6 ay sonra Emeviye  camisinde namaz kılacağız diyerek Rusya ve İran gibi iki köklü devletin destek verdiği Beşar Esad’ın 6 ay içinde iktidardan  düşeceğini hesaplaması o günde bugün hata olduğunu ortaya koydu.

Bu Ülke Eğitimsiz Ve Mesleksiz 3 Milyon Göçmeni Nasıl Kaldırsın ?

Ülkemize gelen Suriyeli,  Iraklı ve Afganlı göçmenler başta olmak üzere devletin bir plan  dairesinde gelen yabancıları vilayetlere nüfusu oranında dağıtması bugünkü plansız göç’ten daha iyi olurdu. Diğer bir sorun bu göçmenler için sınırda tampon bir bölgede her gün Çorba ekmek su ikram edilerek dünyanın bu soruna dikkatini çekmeye çalışılması iyi olurdu.

Biz Ensar’ın onlar Muhacir,başımıza gelecek olan belalar  bu göçmenlere sahip çıktığımız için  gelmedi  yaklaşımı bırakılmalıdır

Ne biz Ensar’ın nede onlar Muhacir. Çünkü İslamiyetin kuruluşunda Müslümanlar dinlerini daha rahat yaşamak için zulme uğradıkları Mekke den Medine’ye Hicret ettiler. O zaman bile göç planlı yapıldı. Her Ensar bir Muhaciri kardeş bildi ve sahip çıktı. Oysa bugün öylemi ? nerede ?

Minik çocuklar başı boş yalın ayak araçların içinde tedbirsiz olarak dolaşıyor

Akşam saat 6 dan sonra aracınız ile Yenibosna’dan Basın ekspres yolundan İkitelliye doğru gitmeye çalışın bakalım. Canlarını tehlikeye atın 10 ile 13 yaş arası kaç çocuk önümüz kesip para isteyecek ?

Hakeza Zeytinburnu cadde ve sokaklarına bakın bakalım Suriyeli, Afgan ve diğer milliyetlere mensup sığınmacıların kendileri ve henüz iyi ve kötüyü ayırt edemeyecek yaşta olan çocukların dilenmek için ne tür  hayati risklere girdiklerini İstanbul’un her ilçesinde  görmek mümkün.

Bundan 15 asır önce Mekkeliler Medine’ye Hicret ederken Müthiş bir Göç planlaması olduğu halde Türkiye bugün göçü planlayamıyor

Müşriklerin zulmünden bunalan Müslümanlar dinlerini rahat yaşayacakları  bir yer arayışına girdiler. Medineli Ensar’ın biz sizi misafir edebiliriz cevabından sonra her Mekke’li göçmen bir Medine’li ile  kardeş kılınıp az sayıda da olsa göç yani hicret muhteşem bir şekilde planlanırken bu olaydan 15 asır  sonra Türkiye’e bir anda 3 milyon göçmen girmiş hiçbir plan yok.

Hükümet 20 Milyar Dolarımızı Göçmenlere harcama yaparken bize sordu mu ?

Vergilerimizi ödemek için mutfağımızda kısıntı yapan bir millet olarak Hükümetin halka bir şey demeden 3 milyon göçmene kapımızı açması ciddi bir hata. Hadi kapıyı açtınız diyelim hem hangi vilayetimize ne kadar göçmenin gideceğini hesaplama hem de bizim 20 milyar dolarımızı bizim başlatmadığımız bir savaş için ŞAN olsun diye harca. Bunu kabul etmek mümkün değil.

Ne yapalım bombalar altında mı bırakalım sözü hatamızı kapatmak için söylenen bir sözdür

Ülke insanı olarak hiç birimiz bize ne Suriyeli, Iraklı ,Afgan bombalar altında ölsün demiyoruz. Ancak Bizden çok zengin ülkeler kılını kıpırdatmaz iken sadece işin laf kısmını yapan ülkelerin yanında 20 ile 30 Milyar dolarımızı bu sorun için harcamak ne adil, ne akıllı ve nede mantıklı bir iştir.

Hem Göçmenler Bomba altında ölmesin, hem ülkemize 3 milyon göçmen plansız bir şekilde giriş yapmasın hem de  HÜKÜMETİMİZİN kervan yolda düzelir 3 milyon  göçmen en kalabalık şehirlerimizi yaşanmaz hale getirdiği zaman da halk bu işten dolayı şikayetçi olunca yetkililer kendi günah ve kusurları kapamak için yapılan hatalara bir dini kılıf bulma  gayreti  belli bir süre sonra  sorunları daha da büyümüş olarak karşımıza çıkaracaktır.

Çözüm ve Öneri Yolu şu  olmalı

1-Hükümet hemen 3 milyon göçmeni ya getirip  Yunan sınırına bırakıp haydi size Avrupa’nın kapısı desin.

2-Gömenleri toplayıp Suriye sınırında Suriye tarafı açık bizim ülkemize girişler kapatılmak şeklinde her gün 3 öğün çorba ekmek ve su verilsin

3-Ülkemzide bulunan 2 milyon 700 bin Göçmen nüfusları oranında 81 vilayete dağtıldı ve her hafta ilgili karakola gidip imza vermesi sağlanması gerek

Göçmen sorununun bu şekilde devan etmeyeceğini her gün haber ihbar hattımıza  gelen şikayetlerden ne bir şekilde anlıyoruz.            

Halkın sabrı bu göçmenler konusunda nerede ise son raddesine kadar geldi. Hükümet işin artık bu şekilde gidemeyeceğini bilip yeni çareler araması gerekir.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim