Kardeşlik sözde değil özde olmalı 

Bakın çok kısa bir süre önce Ankara’a  100 den fazla vatandaşımız hunharca katledildikten sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu siyasi liderler olarak bir araya gelip elimizden ne geliyorsa yapalım dedi. Bu Bağlam da başbakan ile görüştü. Ancak daha sonra yapılan konuşmalar gösterdi ki bu buluşma yarardan çok yeni sorunlar getirdi. Devlet Bahçeli ise artık kendisi ile bir şekilde özdeşleşen görüşsek ne olacak diyerek talebi kabul etmedi. Demirtaş ile de görüşme yapıldı. Sorunları giderici birlik ve beraberliği tesis edici bir karar çıkmadı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Ölüm şahsi hesapları geçersiz kılar ama ne yazık ki bizde o yok

İstanbul Times Tv olarak yaptığımız sokak söyleşilerinden anladığımız üzere halk siyasi parti başkanlarının birbirleri ile kavgalı olduklarını,hepsinin aynı anda bir tv programına çıkıp gazetecilerin sorularına cevap vererek kendilerine parti politikalarını anlatmalarını istiyor. Seçmen siyasilerin halkın sorunları ile ilgilenmek yerine birbirlerine cevap yetiştirmekle meşgul olmalarından çok muzdarip.


Ülkenin öncelikleri öteleniyor kavga öne alınıyor bu ülkenin yararına değil

Bir çok ilçede seçmen yaşanan siyasi kaostan dolayı siyasilere çok kızgın ve kırgın. Bir çok kişi 7 Haziran 2015 de sandık başına giderek irademizi ortaya koyduk. Ama 4 tane siyesi anlaşarak irademize saygı göstermedi. Bu seçimde oy kullanmayı düşünmüyorum diyen ciddi sayıda bir kitle  varlığını sürdürüyor. Ağlamaklı bir ses ile ülkemiz kan gölü yerine dönmüş siyasiler halen bir birleri ile kavgalı. Bizim kavgaya değil birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var diyen seçmenin sayısı az değil.

Her siyasi kardeşlikten bahsediyor ama icaplarını yapan yok

İstanbul’un bir çok ilçesinde sokakları gezerek vatandaş ile sokak röportajları yapıyoruz. Vatandaş siyasilerden daha ziyade birlik,beraberlik ve kardeşliğin gereğini yerine getirtme gayretinde olduğunu görmek zor değil. Ancak siyasileri dinlediğiniz zaman adeta nasıl kavga edilirin en güzel örneklerini başarılı bir şekilde  gelecek kuşaklara aktardıklarını her gün görüyoruz.

Artık yeter ya halkın gündemine eğilin yada bırakın gidin

Sokaklarda yan yana banka oturan Yozgatlı,Van’lı,Balıkesirli,Diyarbakırlı vatandaşların birbirleri ile sorunu ve sıkıntısı yok. Sorun ve sıkıntı biraz daha fazla oy alabileceğini düşünen siyasilerin birbirleri ile kavga ederek toplumu biraz daha kutuplaştırmak adına katkı yapmaları halkın üzüntülerine sebep oluyor.

Sokakta aldığımız nabız halkın kavga değil,barış ve çözüm istediğini bize gösteriyor.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

                                                               

Editör: TE Bilisim