Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında ilk olarak BYEGM'yi ziyaret eden 8 kişilik gazeteci heyeti Genel Müdürümüz Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Bahreyn ve Türkiye arasında basın alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla programın düzenlendiğini belirten Cemalettin Haşimi ikili temasların bu noktada önemli olduğunu, BYEGM olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Bahreynli gazeteciler Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de bir araya gelerek Türkiye Bahreyn ilişkileri ve Türkiye'nin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Bahreyn Gazeteci Heyeti Ankara’da ayrıca, Dışişleri Bakanlığı, Anadolu Ajansı (AA) ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nı (AFAD) ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İki ülke arasında basın alanında karşılıklı yapılabileceklerin ele alındığı Anadolu Ajansı ziyaretinin ardından Anadolu Ajansı ile Bahreyn Haber Ajansı arasında işbirliğini öngören mutabakat zaptı imzalandı.

Ankara temaslarının ardından Gaziantep'e geçen heyet Nizip'teki AFAD Konteyner Kenti ziyaret ederek Suriyeli misafirlerle bir araya geldi. Bahreynli gazeteciler Gaziantep'in ardından ardından İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda temaslarda bulunacak. 

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Libya’dan gazeteciler Türkiye’de ağırlanmıştı.

Editör: TE Bilisim