19 yaşındaki sevgilisine tuttuğu evin kirasını ödeyemeyen Lokman Y., çareyi genç kadını eşi ve üç çocuğuyla yaşadığı eve yerleştirmekte buldu. Karşı çıkan eşine “Gerekirse sen defolup gidersin” diye bağırdı. Olay büyüdü, tüm aile mahkemelik oldu.

İstanbul’da dizi filmleri aratmayan çok eşlilik hikâyesi yaşandı. Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir, Fatma Y. ile 8 yıldır evli olan ve 3 çocuğu bulunan Lokman Y., iddiaya göre 19 yaşındaki Zehra A.’yla birlikte olmaya başladı. Hatta genç sevgiliye bir ev kiraladı. Uzun süre eşinden habersiz iki evli bir yaşam sürdü. Ekonomik darboğaza girince ise sevgilisi için tuttuğu evin kirasını ödeyemedi. Eşine, “Sevgilim de bu eve gelecek üçümüz beraber yaşayacağız” dedi. Fatma Y. kabul etmeyince de “Ben bu kadını eve getireceğim. İstemiyorsan defol git. Ev benim” diye bağırdı. Alt katta yaşayan kayınpeder Mustafa Y. de tartışmaya karıştı. Ve 8 yıllık gelinine, “Bırak getirsin, birlikte yaşayın. Yoksa sen de defol git o... pu” şeklinde hakaret etti.

Fatma Y. ise soluğu savcılıkta aldı. Şikâyet üzerine başlatılan soruşturma sonunda Lokman Y. hakkında ‘hakaret ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali’ suçlarından 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık, Lokman Y. ile evli olduğunu bildiği halde ilişki yaşayan Zehra A.’nın 6 aydan 2 yıla, gelinine hakaret eden 71 yaşındaki kayınpeder Mustafa Y.’nin ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Aile boyu davanın görülmesine önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.




Editör: TE Bilisim