Başbakan Ahmet Davutoğlu Yenikapı'da düzenlenen AK Parti mitinginde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

İstanbul bir olursa Türkiye bir olur.Bize tuzak Kuranlar bilsinler ki İstanbul bu meydandayken hiçbir alçaklığa geçit vermeyeceğiz.

2013 yılında Türkiye Baharı yaşarken bugünkü gibi kirli hesaplar devreye girdi ve gezi kalkışmasını başlattılar.Beddualarla montaj kasetlerle yürüyüşümüzü durduracaklarını zannettiler.

Nişantaşı'ndan Kandil'e nefret köprüleri kuranlara karşı biz de gönül köprüleri kuruyoruz.

Bizim meselemiz şahsi mesele değil, bizim meselemiz memleket meselesi.

YENİKAPI'DAKİ HAZIRLIKLARDAN NOTLAR

Miting alanı içinde ve çevresinde toplam 550 sağlık personeli görev yaptı. Miting alanı çevresinde 56 adet kara ambülansı, 1 adet deniz ambulansı ve bir adet helikopter ambulans hazır bulundu.  112 adet vinç ve sepetli aracın kullanıldığı miting alanı çevresi bayraklarla donatıldı. Vinçlerin tuttuğu dev pankartlara AK Parti İstanbul Milletvekili adaylarının fotoğrafları asıldı.

20 KAMERALI YAYIN

Güvenlik amacıyla alanın çeşitli noktalarında sürekli kayıt yapan kameraların bulunduğu platformlar oluşturuldu. Mitingin canlı yayını için de toplam 20 kameradan oluşan reji kuruldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Mitinge girişler, 6 ayrı noktadan gerçekleştirildi. Bu noktalarda 115 adet metal dedektütörlü kapı kuruldu. 10 adet X-Ray cihazıda polislerin kullanımına sunuldu. 220 seyyar tuvaletin kurulduğu miting alanında mescit, abdesthaneler de kuruldu. Miting katılımcılarının ulaşımı için de toplam 7200 otobüs, 140 gemi ve tekne görev yaptı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim