İstanbul Times Yayın Grubu olarak İstanbul'un bir çok ilçesini gezdik Ak Parti Teşkilatlarının beklentisi en az % 47 

Seçmen 7 Haziran 2015 seçminden sonra yaşanan bunalımlı sürecin ülkeye zarar verdiğini  gördü. Ve Ak Partiye destek verdi. MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'nin her şeye hayır demesi MHP seçmeninin tepkisine neden oldu.  İç ve dış güçlerin Recep Tayyip Erdoğan'ın BM de yaptığı konuşmada dünya 5 den büyüktür  sözünden sonra emperyalist güçlerin acımasızca Erdoğan ve Ak Partiyi köşeye sıkıştırmaya yönelik eylemlerine seçmen sert cevap verdi. 7 Haziran 2015 seçiönden sonra  Ak Parti'nin kendisini seçmene anlatması karşısında seçmen 2019 yılına kadar Ak Parti iktidarına evet dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Erdoğan'ın Tekrar seçimde diretmesi işe yaradı 

Ak Parti'nin 7 Haziran 2015 seçiminden önce rahat hareket etmesi ve Koalisyon ortamına ihtimal vermediği için parti teşkilatları çıkan sonuç ile bir şaşkınlık yaşamışlardı. Alınan tekrar seçim kararı ile Ak Parti 1 Kasım 2015 seçimine hızlı bir başlangıç yaptı. 

Özellikle Dünya daki emperyalist güçlerin Türkiye'nin gelişmesini istemiyor algısı seçmen üzerinde olumlu bir etki bıraktı. Bu sonuç da olumlu olarak sandıklara yansıdı.

Tek başına iş başına sözü Ak Partinin ilk kurulduğu zamanki en önemli sloganı idi

7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015 arasında geçen 5 aylık fetret devrinden sonra Ak Parti 1 Kasım 2015 seçimlerine tekrar ilk dönemdeki gibi TEK BAŞINA İŞ BAŞINA
 sloganı ile gitmesi ve seçime sıkı bir şekilde asılması sonuç verdi ve Ak Parti'nin kendi beklemediği yüksek bir sonuç alması parti de bayram havası estirdi.
 
HDP'nin Vekil sayısı MHP'den Fazla yani Türkiye'nin vekil sayısı olarak 3.Büyük Partisi oldu

Seçim sitemindeki  Adaletsizlik bir kez daha yaşandı. Sandıkların açılıp oyların % 80'inin sayıldığı bir anda HDP'nin baraj altı kalacak gibi olması halinde kazandığı 59 vekilden 54'ünün Ak Parti'ye,3 Ününm CHP ye, ve 2 sinin de MHP ye geceçek olması nasıl ki bir adaletsizlik ise,MHP'nin % 12 oy almasına rağmen 41 vekil,HDP'nin 10.7 oy almasına karşın 59 vekil almasındaki adaletsizlik gibi bir durumu da yaşıyoruz. Bu adaletsiz z seçim sistemi bir an önce düzeltilmelidir.

      

Partilerin Millevkeili Sayısı 

Adalet ve Kalkınma Partisi         (Ak Parti)   %  49.40 ile    316   Milletvekili  
Cumhuriyet Halk Partisiy           (CHP)          %  25.40 ile    134   Milletvekili          
Milliyetçi Haraket Partisi            (MHP)         % 12.00  ile      41   Milletvekili  
Halkların Demokrartik Partisi     (HDP)         % 10.40  ile      59   Milletvekiil     
Saadet Partisi    
                         (SP)           %   0.60  ile     .....   Barajın çok çok altında bir oy aldı.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim