İşte 2016’de Yüreğimizi Yakan Olaylar

Suriye ‘de Fırat Kakanı harekatında 21 Aralık’ta 14 askerimiz DEAŞ tarafından şehit edildi.

17 Aralık 2016: Kayseri'de Erciyes Üniversitesinin ana girişinin yakınında, içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, 13 askerin şehit olduğunu, 48 askerin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

10 Aralık 2016: İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen iki ayrı saldırıda 38’i Polis 44 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı.
Kasım 2016: Adana'da valilik binası yakınına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu resmi rakamlara göre en az 2 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.

Ağustos 2016: Elazığ, Van ve Bitlis'te polis ve askerlere yönelik üç ayrı saldırıda 12 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı.

15 Temmuz 2016’da acısı hiç unutulamayacak bir olay yaşadık

Son kırk yıldır alnı secde görüyorlar diye bu halkın destek verdiği ve kendine yıllarca Muhterem Fetullah Gülen Hocaefendi denilen zat ve tapınakçıları yıllardır içlerinde biriktirdikleri zehri 15 Temmuz gecesi kusmak istediler. Halk daha ne oluyor demeye fırsat bulmadan ilk anda açılan ateş ve atılan bombalar ile bir iki saat içinde halkın silahları ile halkı katleden bu zihniyet 248 kişiyi şehit 2.000 den fazla kişiyi gazi, kendi destekçileri dışındaki bütün halkımızı da yaraladılar. Her ölüm acıdır. Ancak Askerimiz  bildiğimiz ve kendi paramız ile aldığımız silahlarımız ile bizi vuran bu hanilerin bu eylemi hiçbir şekilde kabul edilemez.

Haziran 2016: Atatürk Uluslararası Havalimanı’nda üç teröristin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda 45 kişi hayatını kaybetti, 236 kişi de yaralandı. Türk makamları saldırılardan DEAŞ’ı sorumlu tuttu.

Haziran 2016: İstanbul Fatih Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıda 7'si polis 12 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Saldırıyı TAK üstlendi.

Haziran 2016: Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2'si polis, 4 kişi hayatını kaybetti.

Mayıs 2016: Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu bölgede düzenlenen intihar saldırısında saldırganla birlikte 4 kişi öldü, aralarında sivillerin de bulunduğu 23 kişi yaralandı.

Mayıs 2016: Diyarbakır'ın Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü bir kamyonun infilak etmesi sonucu 16 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Mart 2016: İstanbul Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu 4 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Ölenlerden 3'ü İsrail, 1'i de İran uyrukluydu. Resmi makamlar saldırganın DEAŞ bağlantılı olduğunu belirtirken, DEAŞ saldırıyı üstlenmedi.

Mart 2016: Ankara' Güvenpark Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 38 kişi öldü, 126 kişi yaralandı. Saldırıyı PKK bağlantılı TAK üstlendi.

Şubat 2016: Ankara Çankaya'da askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi öldü, 61 kişi de yaralandı. Saldırıyı TAK üstlendi. Türk hükümeti saldırıdan PKK ve Suriye'deki kolu YPG'yi sorumlu tutuyor.

Ocak 2016: İstanbul Sultanahmet'te bir turist kafilesine yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısında 12 Alman turist hayatını kaybetti. Hükümet olaydan DEAŞ’ı sorumlu tuttu.

Allah 2017’de ülkemizi korusun ve İslam aleminde akan kan son bulsun

Hiçbir zaman haksız yere nerede olursa olsun insanların katledilmesine sıcak bakamayız.  Devlet büyüklerimizin daha duyarlı ve akıllı hareket ederek ülkemizde kan ve gözyaşının daha olması için mutlaka kafa yormaları gerekir.

Yayın Grubu olarak 2017 yılının başta ülkemiz, akabinde İslam alemi ve  daha sonrada dünya insanlığı için hayırlı olmasını dileriz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansj (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim