Bugün bu topraklarda yaşayanlar olarak bize yaşatılanlara duyarsız, önemsemez, yokmuş gibi davranan ve ruhsuz insanlar topluluğuna dönüştürmelerine izin veremeyiz. Herkes gibi bizlerde en iyi kaliteli yaşama hakkına sahibiz. Demokrasi dedikleri toplumun haklarının korunduğu ve iyi denetlendiği ve sonuç alınması verimliliğine bağılıdır.
Geçmişten bugüne;
Ağızlarında gerçekler, icraatta ise bağlı olduklarına itaat eden MANKURTLAŞMIŞ YÖNETİCİLERLE karşı karşıyayız.
Halkınıza hizmet için varsınız. Bir bakıyorsun başkalarına hizmet eden yapılara dönüşmüşler.
Halkın işlerini çoğaltması gerekirken; bir bakıyorsun;
Hayvancılıkla geçinen milletten hayvan ithalat (dışalım) yapan bir hükümete dönüştük. Gelen hayvanın ne olduğunu, hastalıklı mı? Domuz etimi fakat zaten domuz eti yasak iken serbestleştirilen bir hükümet ile karşı karşıyayız. HAYVANCILIĞI BİTİREN BİR ÜLKE OLDUK FARKINDA MISIN?
Bizi yönetenler başkaları kazansın diye kanun çıkarıyorlar. Örneğin TÜTÜN ÜRETİMİNİ önce küçük kanunlarla sonra kotalarla tütün üretici çiftçilerini azalttılar. Sonra alımları yapmadılar. Elinde kalan tütünleri yaktılar. Sonra sigara fabrikalarını başkalarına sattılar. Bugün cebinde paranla yerli sigara almak istesen alamazsın. Sonra kaçak sigara cenneti olduk. Kaçak PKK SİGARALARI satılarak milliyetçi olduğumuzu söyleyenler bir güzel içtiler. Sorduğumuzda ise normal sigaralar 9 TL İLE 15 TL arasında biz ise 3,5 – 5 TL arasında içiyoruz. O zaman PKK – YPG KURŞUNLARI BİZİM İÇTİĞİMİZ SİGARALAR ile kurşun olmaya devam ediyor. BU NE YAMAN ÇELİŞKİ DEĞİL Mİ? SAĞLIĞIMIZI NE KADAR DÜŞÜNÜYORUZ DEĞİL Mİ?
ÇUKUROVA PAMUK CENNETİ İKEN; bir bakıyoruz kanun koyanlar önce desteği kaldırıyorlar. Sonra kota adı altında üretimi düşürüyorlar. Sonra alımları yapmayarak kendi haline bırakılan pamuk üreticilerini mecburen üretimden uzaklaştırarak işsizliğe ve büyük şehirlere göçe zorluyorlar. Artık pamuk ihracatı yerine dışalım (ithalata) yönlendiriliyoruz. Biz işsizler ordusu olurken; başkalarına DAMIZLIK PAZAR oluyoruz. Neden mi? Bizi yönetenler damızlık MANKURT – MANKAFA olarak başkalarına
UŞAK OLMUŞLARDA ONDAN!
Bugün girdiğiniz herhangi bir markete bakın aldığınız ürünlerin içersinde neler var? Bu maddelerin insan sağlığına neler yaptığını hiç araştırdınız mı? Hatta bunu denetleyen mercilerin ne kadar iyi denetim yaptığını düşünüyorsunuz? Ya da şöyle soruyorum. Sabah katlığınızda hala uykunuzu almadığınızı düşünüyor musunuz? Başınız ağrıyor mu? Mutlu musunuz? Hatta çocuklarımızın hepsi neden nefes darlığı veya üst solunum yolları hastalığına düştüğünü hiç düşündünüz mü? Herkese nefes açıcı cihazlar aldırılarak evde üst solunum açılması için kimyasal ilaçlar kullanıyoruz değil mi? İyi beslenmiyoruz. İyi eğitim almıyoruz. Cahil bırakıldığımız gibi sağlıklı beslenmediğimiz içinde RUHSUZ HERŞEYİ KABUL EDEN HALE GELDİK FARKINDA MISINIZ?
Bu ülkeye süt tozu – katı margarin – soya yağı satmak için ürettiğimiz YERLİ ÜRÜNLERİ bıraktırdılar. Süt üretimini bitirdiler, TEREYAĞI ve ZEYTİNYAĞI üretimini bitirmek için çabalıyorlar. Bugün zeytin ağaçlarını söküyorlar ne uğruna biliyor musunuz? Başka Ülkerler ABD – FRANSA - YUNANİSTAN – İSPANYA VE AKDENİZ ÜLKELERİ zeytin ve zeytinyağı satsınlar diye bu ne yaman çelişki değil mi? Biz bunarlı hak edecek ne yaptık?
SİYASET İŞÇİLERİMİZ; CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, PARTİLER, DİĞER BÜTÜN ÜNSURLAR HEPSİ ÇÖKMÜŞTÜR NOKTA. Çünkü başkalarına hizmet eden MANKURT OLMUŞLARDIR. ÜLKEMİZİ DAMIZLIK MANKURT PAZARINA DÖNÜŞTÜRDÜLER. KİM NE DERSE DESİN. SONUÇLARI ORTADA…
ÇOCUKLARINIZA TARHANA içirin bunarlın size dayattığını içirmeyin. Köylerinizden ürünler getirin margarin yerine tereyağı – zeytinyağı tüketin, zeytin ağaçlarımıza sahip çıkın,
Kim sizin okumanıza mani oluyorsa bilin ki odur sizin düşmanınızdır.
Kim sizin sağlıklı ve yerli ürünleri tüketmenizi istemiyorsa o dur sizin düşmanınız.
Kim sizin işsizler ordusu olmanızı sağlıyorsa odur sizin düşmanınız.
Kim sizin fabrikalarınızı satıyorsa odur sizin düşmanınız.
Kim sizi milliyetsiz olduğunuzu söylüyorsa, etnik ayrışmaya götürüyorsa, sağ – sol davası yapıyorsa, laik – dinci ayrımı yapıyorsa ve kim bizi bölmeye çalışıyorsa bilin ki düşmanınız odur.
Düşmanı dışarıda aramayın TRUVA ATI içimizde sözlere değil yaptıklarına bakın DÜŞMANINIZI O ZAMAN GÖREBİLİRSİNİZ.
En son vatan millet Sakarya diye AFRİNE GÖNDERENLER topraklarımızı korumak için ön alıyoruz diyerek arkadan kendi topraklarımızdaki ŞEKER FABRİKALARINI satarak kime hizmet ediyoruz?
Toprağın çokluğu değil elimizdeki toprağı ne kadar verimli ve kaliteli kullanabiliyor muyuz? Şeker fabrikaları ülkemizin birçok şehrinde var ve orda insanlar iş imkânı sağlarken; kendi memleketinde çalışırken onu işinden ederek insanlarımızı büyük şehirlere göndererek İŞSİZLER ORDUSUNA çevirenler ne yaptıklarının farkın da mısınız? Bence onlar farkında hatta HİZMET ETTİKLERİ PATRONALRINA YENİ KAZANÇLAR KAZANDIRMAK İÇİN ÇOK GÜZEL MANKURT OLMUŞLAR BAŞKA MANKURTLAR YARATIYORLAR. Ya biz TÜRK HALKI bunu hak ediyor muyuz? Buna izin verecek miyiz? Bugünkü SİYASETÇİLER TÜKENMİŞTİR, BİTMİŞTİR,.
BİZ TÜRLKER VE GENÇLERİMİZ “KABINA SIĞMAZ BİR IŞIK OLARAK YENİ YOLLAR ÜRETMELİYİZ VE BUNA GÜCÜMÜZ VAR.” Bunca yapılanlara rağmen gücümüz var. Çünkü başka bir ülkeye yapsalardı çoktan bitmişti. Dünyada kimine kaba güç, kimine yumuşak güç bize ise hem kaba güç hem de yumuşak güç uygulayarak yok etmeye çalışıyorlar. BAŞARAMAYACAKLAR…
İÇİMİZDEKİ MÜNAFIKLARIN ÖZELLİĞİNE BAKIN,
YALAN SÖYLEMEK,
SÖZ VERDİMİ YERİNE GETİRMEMEK,
EMANETE İHANET ETMEK
AYRICA MÜNAFIKLARA İNANARAK KANDIRILDIKTAN SONRA ÇOK DEFA DAHA KANDIRILARAK ONLARA SIĞINMAK ve bunu gözümüzün içine baka baka yapmaları TÜRK HALKI BU SEN OLAMAZSIN!
HALKIM “HER FABRİKA BİR KALE” kalelerimize sahip çıkın. Kim olursa olsun kendi kendimize yetelim. Biz DÜNYA LİDERİ OLMAK İSTEMİYORUZ. ÇOCUKLARIMIZLA HİÇ KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜ OLMADIĞI GİBİ KENDİ TOPRAKLARIMIZDA ÖZGÜRCE KALİTELİ EĞİTİM VE KALİTELİ BESLENEREK YAŞAMAK İSTİYORUZ. ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ?
Bizi yönetenler Türkiye`nin süt üretimi yerine Amerika`dan MARSHALL YARDIKLARI adıyla ithal edilen “SÜT TOZU” ile ABD`nin kendi ülkesindeki üreticilerini sevindirdiler, tüketilemeyecek kadar kötü olan gıdaları bizim ülkemize sokmasını sağladılar. Süt tozu içinde “KANSER YAPABİLEN AFLATOKSİN” mantarı olmasına rağmen ülkemize yıllarca okullarda dağıttılar. 1945 – 1960 – 1980 VE BUGÜN KANSER NEDEN ARTTI. KANSER İLAÇLARI LEBLEBİ GİBİ SATILIYOR DEĞİL Mİ?
KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?
Türkiye`deki tereyağı ve zeytinyağı yerine ABD`nin soya yağı sokularak yerli tereyağı ve zeytinyağı pazarımızı zarara uğrattılar. Bunun yanında sert MARGARİN yağın miktarı arttıkça kalp ve damar hastalıklarına neden oluyordu. Hidrojenlenmiş yağların kullanılmasıyla ortaya çıkan bu sağlık sorunları sonucunda ABD`de, tüketiminde büyük azalmalar olmuştu. Elde kalan ürünü ve kendi üreticisini kollama adına TÜRKİYE`ye sattılar. Bizimkiler de onlara MANKURT olarak görev yaptılar değil mi?
YÜZYILLARDIR KULLANILAN HAYVANSAL GÜBRELEME YERİNE NE KULLANDIK TABİ Kİ KİMYASAL GÜBRELERLE HEM TOPRAĞIMIZI HEMDE SOFRALARIMIZA GETİRDİĞİMİZ BESİNLERİ ZEHİRLEDİK. HEM DE BİRİLERİNE KAZANÇ SAĞLADIK DEĞİL Mİ?
Gıda üretimi, sağlıklı beslenme, sağlık politikalarımız kime hizmet ediyor? Biz kimleri seçiyoruz? Kimyasal yiyeceklerin insan sağlığına nasıl perişan ettiğini, tarım politikaları ile ithal tarımın önünü açarken yerli tarım üreticilerini İŞSİZ – AÇ ve EVSİZ BIRAKMAK MI, politikacılarımız bu mudur TÜRK HALKINA HİZMET anlayışınız?
Yaptığınız siyaset veya politika TÜRK HALKININ öz kaynaklarının baltalanmasını,
Kendi ülke insanının bu şekilde başka bir ülkenin eline bakacağını ve karnını bu şekilde doyurmaya mecbur bırakmayı HALKA HİZMET OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?
Üretim artığı, kendi pazarlarında tüketilmeyecek kadar kalitesiz olan etler, süt tozları, soya yağı, margarin, tahıl ürünleri v.b say sayabilirsen bunları bizlere yedirdiniz. Abd`ye para kazandırdınız, abd`li çiftçileri üretimlerine devam ettirdiniz de SİZ TÜRK HALKININ HAKLARINI SAVUNASINIZ DİYE O MAKAMLARA GETİRİLDİNİZ. SİZ NE YAPIYORSUNUZ ÜRETİCİLERİMİZİN, FABRİKALARINI SATARAK HİZMET ETTİĞİNİZİ SÖYLÜYORSUNUZ. BUNA KARGALAR BİLE GÜLER..!
KÂĞIT üzerinde her şey iyi gözükürken; ABD “YEŞİL DEVRİM” projesi ile hastalıklara karşı direnç kazandırılmış dayanıklı tohumları, gübreler ve ilaçlarla birlikte gelişmekte olan ülkelerin buğday ihtiyacını giderecekti! Gel de inan, kendi kendine yeten tahıl ambarı olan TÜRKİYE bugün ithal (dışalım) cenneti oldu, işsizler ordusu da cabası! TOPRAKLARIMIZ BOŞ VE YAKINDA KÖY İŞÇİSİ BULAMAYACAĞIZ NE GÜZEL YÖNETİYORUZ DEĞİL Mİ?
Buğday çeşitleri PİTİC 62, PENJAMO 62, SONORA 64, LERMA-ROJO 64, SİETE CERROS, SUPER X dünyaya dağıtıldı. Fakat bunlar toprak ve insan sağlığını tehlikeye soktuğu görülmedi. İSRAİL TOHUMLARI İLE ise tek seferlik ekim ve bağımlılık ayrıca yerli tohumu yok ediyor. Hep birlikte hizmet ettik KENDİ KENDİMİZİ YOK ETMEK İÇİN DEĞİL Mİ? Neo con OSAMANCILIK ADI ALTINDA BOP İSTRAİL PROJESİNİ UYGULAMAYA DEVAM. NE KADAR TOPRAK O KADAR KENDİMİZİ TATMİN EDİYORUZ DEĞİL Mİ? BÜYÜKLÜK TOPRAKLA DEĞİL VERİMLİ VE KALİTELİ OLMAKLA ALAKALI FAKAT KAFALAR MANKAFA OLUNCA TTUMUYOR
DEĞİL Mİ?
BUGÜN TÜRKİYE`DE
İşçi sağlığı açısından yanlış ve eksik beslenmenin sonuçları incelenmeli, koruyucu hekimliğin önemi anlatılmalı,
SSK`nın ilaç fabrikaları kurması gerekirken biz ne yaptık SSK BOMANTİ İLAÇ FABRİKASINI KAPATTIK. NE İÇİN YABANCI İLAÇ FABRİKALARI VE FAİZ BARONALRI KAZANSIN DİYE! YERLİ ÜRETİM OLMAZ TU-KAKA DEĞİL Mİ? Kendi ilacını üretmezsen başkasına medet umarsın. Fiyatı kim belirler üretici değil mi?
Askeri ücretin belirlenmesinde İŞÇİ AİLELERİNİN BESLENME İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEĞİ kadar olması gerektiğini kim savunuyor?
Ülkemizde bilinçsiz ANTİBİYOTİK kullanımından, deterjanların çevre kirliliğine yol açmasına kadar pek çok konuda TÜRK HALKI için kim mücadele ediyor?
BİRİ VAR “TARHANA OSMAN NURİ KOÇTÜRK” RUHU ŞAD MEKÂNI CENNET OLSUN. BUGÜN BİZİ PARAYA, MAKAMA, GÜCE TAPANLARA ALLAH BELANIZI VERSİN NOKTA…
PARA KAZANMAK AMAÇ OLMUŞSA İNSAN SAĞLIĞI KİMİN UMRUNDA!
AMAÇ ZAYIFLAMAK OLMUŞSA; KİMİN UMRUNDA SAĞLIKLI BESLENMEK, SAĞLIKLI ZAYIFLAMAK DEĞİL Mİ?
KİM KANUN KOYACAK, KİM DENETLEYECEK, KİM BİLİNÇLİ TÜKETİCİ, KİM EĞİTİM VERECEK, KİM AHLAKTAN BAHSEDECEK, KİM DİNDAR KİM LAİK, KİM
SAĞCI, KİM SOLCU, KİM CAĞDAŞ, KİM YOBAZ, KİM KİM KİM BUNDAN KAZANIYOR KİM KAYBEDİYOR? HER ŞEYİN İÇİNE EDİYORLAR BİZDE YARDIM EDİYORUZ DEĞİL Mİ?
TÜRK HALKI BU SEN OLAMAZSIN! KABUL ETMİYORUM. BİZ ÇOK GÜZEL ŞEYLERE LAİKİZ. ÜLKEMİZİ CENNET YAPALIM. HERKESE ÖRNEK OLALIM.
GÜZELLİKLERİ KONUŞALIM, YAPICI İŞLERİ KONUŞALIM BU ALGI İLE DAHA GÜZEL İŞLER YAPABİLİRİZ.
FAKAT SEN BUNU YAPTIN BEN BUNU YAPTIM DİYEREK YOK OLUYORUZ FARKINDA MISINIZ?
ARTIK GENÇLERİMİZE GÜVENELİM. BU KOKUŞMUŞ BAŞKALARINA HİZMET EDEN SİYASET VE POLİTİKA ÜRETMEYEN VE MANKAFA OLMUŞ YAPILARI TEMİZLEYELİM. ASLINDA ÇOĞUNLUK BİZİZ FAKAT BİZLERİ TEK OLDUĞUMUZU VE HİÇBİR ŞEY YAPAMAYACAĞIMIZI SÖYLÜYORLAR DA BEN BUNA İNANMIYORUM. YA SEN İNANIYOR MUSUN? KAYBEDECEK NEYİMİZ VAR? ZATEN DİPTE İSEK O ZAMAN BEN BURDAYIM SEN ORDASIN BİRLİK ZAMANI AKLINI KULLANMA ZAMANI
OYUNU BOZMA ZAMANI MEVSİM BAHAR YABAN OTLARINI TEMİZLEME ZAMANI…
Sevgi ve saygılarımla… CANIMIZA, NAMUSUMUZA, TOPRAĞIMIZA, İŞİMİZE VE VATANIMIZA KAST EDENLERİ BAŞ TACI YAPMAK DEVAM EDECEK MİYİZ? Ata mirası ulus… murat akbaş
KAYNAKÇA: SESSİZ SAVAŞLAR – TARHANA OSMAN NURİ KOÇTÜRK
GIDA EMPERYALİZMİ – TARHANA OSMAN NURİ KOÇTÜRK,
AÇLIK KORKUSU – TARHANA OSMAN NURİ KOÇTÜRK,
İstanbul Times  / Murat Akbaş