Soru basit neden İslam ülkeleri kendi bölgelerinde oyun kurup kendi kendilerini yönetemiyor ?

Bu makalemin konusu Diyarbakır,Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınıp yerine o ilin valisinin atanmasını biraz irdelemek isterim.

Zaten yasalarımıza göre Belediye başkanının mülki idare amiri o ilin valisidir.

Diyarbakır,Mardin ve Van Belediyelerinde zaten iş işleri Bakanlığına bağlı

müfettişleri yılın 365 günü var.

Onlara bir o kadar yeni müfettiş ekleyin Diyarbakır,Mardin ve Van halkının kaynaklarının başka yere gitmesine müsaade etmeyiniz.

Efendim çok işçi almışlar bunlarında maaşında kesinti oluyor örgüte gidiyor.

Bunun da kolayı var efendim. İstanbul, Ankara,İzmir ve Bursa da kişi başına kaç belediye çalışanı düşüyorsa bu illerinin belediye çalışan sayısını da o rakam ile sınırlayın.

Mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 85 bin kişi çalışıyor.Nüfus 15.500.000 dir. Bunu Kayyum atanan illere uyarlarsınız bir sayı ortaya çıkar.

Zaten yasalarımıza göre belediyeler çalışanlarının maaşı bütçelerinin % 30’unu aşmamalı diyor. Bunu aşıp belediyeleri borç batağına saplayan başkanlar hakkında dava açılmalı.

İzmir – İstanbul, Bursa’nın bütçede personel ödemesi için ayırdığı paranın aynısını Diyarbakır –Mardin Van’a da uygulayın.

50 ayrı kriter koyarak halkın parasının halkta kalmasını sağlamak mümkün.

Kayyum atamak sorunu çözmez ve işin en basit tarafıdır

Kayyum atadım her şey güllük gülistanlık olacak demek doğru değil.

Kayyum atadım 50 tane havuz yaptım,10 tane park yaptım şu oldu bu oldu.

Eğer bu çözüm olsaydı bu üç ilde de Kayyumlar tam 2 sene çalıştı ama seçmen yine en % 50 olmak üzere HDP adaylarına oy verdi.

Demek ki alın size kayyum vali demekle bu işler olmuyor.

Face Book hesabımda 21 Ağustos 2019’da şunu paylaştım

Dün bir televizyon kanalında bir güvenlik uzmanı (nasıl oluyorsa uzman) Doğu da halkın eğitimi iyi değil doğru seçim yapamazlar o halde Kayyım veya Kayyum en iyi idare şeklidir babında bir şeyler söyledi.

Bu sözden sonra ben de şunu söylemek isterim:

"MADEM Kİ HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYULMAYACAKSA O HALDE ELAZIĞ' dan sonra terör var biz burada demokrasiyi askıya aldık.

Valilerimiz aynı zamanda Belediye Hizmetlerini de idare edecek denirse emin olun daha ADİL,daha İNSANİ daha doğru olmaz mı ?

Seçime dünya kadar para harca, HDP adayı % 50, % 55 ve % 60 oy alsın sen gel mahkeme kararı olmadan halka suçu belgeleri ile açıklamadan İçişleri Bakanlığı olarak sizi görevden aldım de.

İç İşleri Bakanlığının zaruri ve acil durumlar için kısa süreliğine belediye başkanlarının görevden el çektirme hakkı veriliyor. Siyasi otorite bunu sürekli hale getirirse telafisi güç sorunlar ortaya çıkarır.

İnceleme yapılıp başkan göreve dönene kadar da meclis üyeleri kendi arasında başkan seçer dersiniz anlarım. Kayyum da Meclis üyelerinin de vazifesi yok sayılır.

Daha önce atanan Kayyumlar 2 sene görev yaptı. Seçim geldi çattı halk yine HDP li adaylara oy verip başkan yaptı...

Başkan terör örgütüne kaynak aktarıyormuş...

SEN DEVLETSİN VE MÜFETTİŞLERİN HER AN ORADA İZİN VERME ARKADAŞ...

ŞEHİT YAKINLARINI İŞTEN ÇIKARMIŞ...ADINI SOYADINI YAZIN... İŞE GİDİP GÖREVİNİ YAPTIĞI HALDE DE Mİ İŞ AKTİNİ FESHETMİŞLER YOKSA SADECE BANKAMATİĞE GİTTİĞİ İÇİN Mİ İPTAL ETMİŞLER halk her şeyi görsün.

SOKAK RÖPORTAJI YAPIYORUZ HALKIN BU KONUDA ENDİŞELERİ VAR ve bu konuda halkın önemli bir kesimi bu yapılan Hukuki bir karar değil siyasi bir karardır diyor.

Ben HDP' ye oy vermedim, HDP’de siyaset yapmadım. Ak Parti de Mahalle Başkanı,İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği,İlçe başkan yardımcılığı,İl Koordinatörlüğü ve ilçe belediye başkan aday adaylığında bulundum.

Yapılan uygulamaların HDP' ye değil daha çok Ak Parti' ye zararı var.

Bakınız 31 Mart ve 23 Haziran seçimi öncesi belki HDP Kapatılmadı ama siyaset yapacak herkesi cezaevine attıran irade HDP' nin kendi adayımı çıkarıp seçime gireyim yerine kendi adayım ile seçime girsem Ak Parti yine her yerde kazanacak ve bende siyaset yapacak kimseyi dışarıda bırakmayacak.

O halde Doğuda kazanacağım yerlerde kendi adaylarımız ile seçime girip kazanalım.

Batı da bize siyaset yapma hakkını çok gören AK PARTİ' ye kaybettirelim diyerek bir strateji uyguladı.

Bu strateji gereği Ak Parti :

İstanbul' u
Ankara'yı
Adana'yı
Mersin'i ve daha bir çok yeri kaybetmedi mi ?

Son söz basit bir göz ile baktığınız zaman Ak Parti Kayyum Marifeti ile HDP' nin en büyük 3 tane belediyesini elinden aldı oh oldu diyenler var.

Ancak ince ve sakin düşündüğünüz zaman bunun hiç de böyle olmadığını HDP ye oy veren Kürt,Türk,Alevi La, Çerkez ve herkesi kızdırdığını görmemek için kör olmak lazım.

Kayyum atanması HDP ye değil Ak partiye ve ülkeye zararı olacak

PKK alanlara inip bakınız bizim beğendiğimiz parti siyaset yapmak istedi ve % 60 ile kazandı ama başkanlar 4 ay bile olmadan görevden aldılar biz nasıl siyaset yapacağız derse kayyum atayanlar nasıl cevap verecek ?

ZİNAYI önlemenin yolu PENİSLERİ KESMEK OLMADIĞI GİBİ KAYYUM ATAYARAK da İŞİ ÇÖZMEK MÜMKÜN DEĞİL.

Sorun daha da büyük hale geliyor SÜLEYMAN SOYLU Bunun farkında değil mi ?

Sakın kimse bana HDP yi savundun demesin. Ben Ak Parti genel başkanı Erdoğan'ı bu Bariz hatalara ortak eden gizli ellerin bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyorum.

FETÖ,PKK ve ne kadar terör örgütü varsa canlarını dişine taksaydı Ak Parti'ye bu kayyum ataması kadar zarar veremezdi.

Devlet sistemi iyi idare edilse ve uygulansa hiç bir belediye başkanı kamu kaynaklarını uygun olmayan yerlere aktaramaz.

Her suistimali önleyecek bir mekanizma var iken en basitine kaçıp Kayyum atadım iş bitti demek kadar bu işin sonuçları basit değil.

Ak Parti bu tür hataları yapmaya devam ederse ilk seçimde % 10 baraj altı kaldığı zaman şu an gerçekleri söylemekte gevşek davrananlar sakın BU OYUNLARI HALEN TEMİZLEYEMEDİĞİMİZ FETÖCÜLER YAPTI DEMESİN.

Ülkemizi yönetenlerin daha akıllı ve daha bilimsel planlar yapması gerekir

Tarihe not düşmek için bunları yazdım. 21 Ağustos 2019

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner