Lozan Konferansı, Counter-Terrorism, F-NATO, European Commission, European Parliament, European Summit ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi komitelerinin bulunduğu konferansta aynı zamanda fantastik komite olarak da Kurtlar Konseyi bulunuyor.

Dünya sorunlarının lise ve üniversite öğrencileri perspektifinden çözümünü sağlayan konferansın Genel Sekreter’i ve Türkiye Öğrenci Senatosu Başkanı Zana Gümüş,

“Türkiye’de ve dünyada birçok MUN konferansı düzenleniyor ve dünyadaki sorunlar tartışılıyor. Biz kendi konferansımızda gerçekten yapıcı çözümler bulmaya odaklı komitelere yer verdik. Counter-Terrorism komitesinde 11 Eylül 2001 ve sonrasını konu aldık. Lozan Konferansı’nda ülkemizin tapusu niteliğindeki Lozan Antlaşması’nı yeniden kaleme aldık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde dünyayı ilgilendiren birçok problemi masaya yatırdık. Avrupa komiteleri ülkemizin Avrupa’yı daha iyi kavrama ve gidişatını öğrenmesi açısından konferansta yer edindi. F-NATO, yani Fütüristik NATO komitesinde ilerleyen yıllarda dünyayı bekleyebilecek olası senaryoları kurguladık. Kurtlar Konseyi ise derin devlet, mafya ve gizli güçleri en rahat şekilde dile getirebileceğimiz eğlenceli bir komite oldu.”

diye aktardı.

4 gün süren konferansa yoğun katılım gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim