Yeni başvurular “ttnetteknolojivadisi.com.tr” adresinden kabul edilecek ve seçilen projeler Ocak ayı itibari ile kuluçka merkezlerine yönlendirilecek. TTNET başvuruları kabul edilen girişimcilere; İstanbul, İzmir ve Amerika’daki kuluçka merkezlerinde fikirlerini olgunlaştırmaları, TTNET’le iş ortağı olabilmeleri ve yatırımcılarla buluşmaları konusunda destek olacak.

“TTNET Teknoloji Vadisi“
programı ile dijital ekosistemi büyütmeyi hedefleyen ve yeni dijital iş fikirleri geliştiren girişimcileri destekleyen TTNET, gençlere “Gelin başımıza icat çıkarın…” çağrısını yineledi. Girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği, İlk iki dönemde 17 proje ekibini kuluçka merkezlerine yerleştiren ve bir girişimciyi Silikon Vadisi’ne gönderen TTNET programın 3. dönemini başlattı.

TTNET Teknoloji Vadisi programının 3. dönem başvuruları arasından seçilecek projelerin sahipleri; İzmir İDEA, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent ve ABD Cambridge Innovation Center’daki (CIC) kuluçka merkezlerinde iş fikirlerini olgunlaştırma şansı bulacak. TTNET kuluçka süresince, girişimcilere teknolojik ekipmanın yanı sıra danışmanlık, mentorluk ve eğitim programları ile de destek olacak. Uluslararası düzeyde ses getireceği düşünülen proje sahiplerine Amerika Birleşik Devletleri’nde, Cambridge Innovation Center’daki kuluçka merkezinde çalışma şansı sunulacak. Girişimciler, projelerinin olgunlaşma aşamasında, TTNET’in güçlü pazarlama kanalları sayesinde yatırımcılara ulaşmak için de desteklenecek. Sabancı Üniversitesi Sucool programı işbirliğiyle, önceki dönemlerde olduğu gibi bir girişimciye 15 günlük Silikon Vadisi ziyareti de sağlanacak.


İstanbul Times Haber Merkezi 

TTNET teknolojisi vadisi 3.dönem takvimi

2014 Eylül – Kasım: Başvuru kabulü ve seçimi

2014 Aralık: Eğitim süreci

2015 Ocak - Şubat - Mart: Programa seçilen girişimciler, uygun kuluçka merkezlerinde minimum üç ay maksimum 18 ay boyunca projelerini olgunlaştıracak. Kuluçka merkezine yerleşme hakkı kazanan girişimcilere modern bir ofis alanının yanı sıra, altyapı hizmetleri gibi destekler de sağlanacak. Girişimciler başta finans, pazarlama, hukuk ve hibe fon desteği başvuruları olmak üzere, ihtiyaç duydukları çeşitli konularda hem TTNET içinden, hem de TTNET dışından konusunda uzman kişilerden danışmanlık ve mentorluk desteği alabilme imkanları olacak. Dileyen girişimciler Teknokent süreci sonrasında Teknokent imkanlarından faydalanabilmeleri için desteklenecek. TTNET’in iş hedeflerine uygun projeler TTNET iş ortaklığında hayata geçirilecek, ayrıca girişimcilere yatırımcı buluşmaları konusunda destek verilecek.

TTNET hakkında

Tüm Türkiye’yi internete bağlamak ve dünyayla tanıştırmak amacıyla 2006 yılında kurulan TTNET, bugün kurumsal ve bireysel hizmetleriyle sektörde öncü rol oynayan, müşterilerine bugünün ve geleceğin iletişim teknolojilerini sunan, lider internet şirketidir. İletişim teknolojilerinin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sunan TTNET eğitim, eğlence, iletişim, güvenlik ve işletmelere özel ürünleriyle Türkiye’nin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Şirketin ürün portföyünde başta ADSL, fiber internet erişimi, WiFi kablosuz internet erişimi ve iPass işbirliği ile TTNET WiFi yurtdışı erişim hizmeti, G.SHDSL ve Metro Ethernet internet erişim hizmetleri bulunmaktadır. TTNET; Avea işbirliği ile TTNET Mobil markası altında GSM ve 3G dahil tüm cep telefonu hizmetleri, TTNET Alo markası ile de bireysel müşterileri için sabit telefon erişimi sunmaktadır. TTNET ayrıca; sinema ve televizyonu taşınabilir hale getiren Tivibu Web ve Tivibu Cep servislerini kapsayan Tivibu Go’yu hizmete sunmuştur. Ev ortamında TV ekranından ulaşılabilen IPTV hizmeti Tivibu Ev’i de Türkiye’de uygulamaya başlayarak ilke imza atmıştır.

İnternet erişim hizmetlerinin yanı sıra TTNET’in katma değerli servisleri arasında yerli ve yabancı birçok şarkıyı dinleme imkanı sunan TTNET Müzik ve dijital oyun platformu Playstore bulunmaktadır. TTNET Güvenlik kapsamında güvenli internet için birçok ürün ve servisi kullanıcılarına sunmaktadır. TTNET İşyerim Paketleri ile de işletmelerin ihtiyaçlarına özel ürün ve servisler geliştirmektedir.

Tek faturada; internet, TV, sabit ve mobil ses hizmetlerini müşterilerine sunan TTNET, Türkiye'de bir "ilk"i daha gerçekleştirerek "dörtlü servis" dönemini başlatan ilk iletişim ve eğlence şirketi olma kimliği kazanmıştır. www.ttnet.com.tr

Editör: TE Bilisim