Samsung, bir süre önce esnek ve katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Project Valley olarak adlandırılan bu çalışmada sonuçlar alınmaya başlanacak. Samsung’un katlanabilir cüzdan şeklinde yeni bir telefon üzerinde çalıştığına dair bilgiler geliyor. Söz konusu bu telefonun önümüzdeki aylarda duyurulması bekleniyor.

Eğer iddialar doğruysa Samsung tıpkı yukarıdaki gibi bir cihaz üzerinde çalışıyor. Cihazı cebinizden çıkardığınızda bir telefon boyutunda olacak, ancak katlarını açtığınızda bir tablet bilgisayar boyutunda olacak. Söz konusu bu cihaza ilişkin henüz gerçek bir görüntü yok ancak Samsung’un 2016’nın ilk çeyreğinde böyle bir ürün duyurması bekleniyor. Şubat sonunda yapılacak olan MWC 2016’da bu ürünü ilk kez görebiliriz.

Diğer yandan üründe çıkarılamayan bir batarya, 3 GB RAM, Snapdragon 620 veya 820 işlemci kullanılması bekleniyor. Ekran teknolojisi olarak ise OLED ekran paneli kullanılacak. Akıllı telefon sektörü için oldukça önemli bir gelişme gibi gözüken bu haberin takipçisiyiz.

Editör: TE Bilisim