Apple'ın en önemli ortaklarından biri Foxconn olmuştur. Diğer bir deyişle iOS cihazlarda montaj konusunda ve bazı parçaların imalatında sorumlulukları yüksek olan akla ilk gelen şirket. iPhone'lar için talep arttıkça Tayvanlı şirketin montaj birimlerinde sayının artması gerekiyor. Foxbot stratejisinin arkasındaki en büyük nedenlerden biri.

Apple, doğruya doğru peynir ekmek gibi iPhone 6 ve 6 Plus sattı. Bununla birlikte Cupertino merkezli teknoloji şirketi Foxconn'un gelirlerinde artış yapmayı planlıyor. Daha fazla detaya bakalım.
Apple artış konusunda istekli
Çin ve Tayvan medyasında Foxconn'un tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapor yayınlandı. Belirtilenlere bakarsak Apple, her iPhone 6 Plus başına Foxconn'un kâr marjını arttırmayı, aradaki geliri tatlandırmayı düşünüyor. Görünüşe göre Foxconn, iPhone 6 Plus başına 20 dolar alıyor. Ama rapor yapılacak arttırımla bunun 24-25 dolar olacağını vurguluyor.
Bu artış verimi arttırmak için, işçilere teşvik ve artan maaş olarak geri yansıyabilir. Eğer bu durum kısa süre içinde gerçekleşirse Foxconn'un geliri 4. çeyrekte artacaktır.
Hasan Uğur Nayır  / SABAH
Editör: TE Bilisim