Bu sonuçta yer alan videoların çoğunluğu bugün çalışmakla beraber sadece Youtube ile sınırlı olmayacak. Google’ın bu yeni projesi web üzerinde herhangi bir videonun dahil edilmesine uygun fakat Google’ın en yeni videolardan birkaçı için önizlemenin olmayacağını belirtti.

   Her ne kadar video zaman içerisinde çok daha popüler hale gelmiş olsa bile, tek kural Google‘a göre bilgi sunmak oluyor. Çünkü videonun kapak resmi videonun neye benzeyeceği hakkında gerçek bir bilgi vermeyebilir.

   Google’ın yeni özelliği bu sorunu en azından azda olsa ortadan kaldıracak ve gerçek şeyleri görmek isteyen kullanıcılar videolara tek tek bakmak yerine altı saniyelik ön izleme ile bilgi sahibi olacak.

      Saşırtıcı olmasa bile Google, bu özelliği aktif etmek için makine öğrenme işlevini yani yapay zekayı kullandı. Bunun asıl sebebi ise belirli bir videonun ilk altı saniye genelde temsili videolar olmamasıdır. Bu bakımdan Google’ın algoritması bütün videoları analiz ediyor ve altı saniyelik bir klip ortaya çıkarıyor.

      Tekno Ekip'in haberine göre, bu önizlemelerin hiçbirinde reklam olmayacağı ve standart Wi-Fi bağlantısı veya isteğe bağlı mobil veri ile önizlemeleri izlemek için ayarlardan aktif hale getirilebiliyor.

Editör: TE Bilisim