Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), cepten konuşmayla ilgili radikal bir karara imza attı ve GSM konuşma ücretlerini yüzde 20 düşürdü.
Cepte faturalar yüzde 20 iniyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), cepten konuşmayla ilgili radikal bir karara imza attı ve GSM konuşma ücretlerini yüzde 20 düşürdü. BTK’nın kararına göre, Avea için 3.70 KR olan arabağlantı ücreti yüzde 20 düşüşle 2.96 KR’a gerilerken; Vodafone için 3.23 olan arabağlantı ücreti ise 2.56 KR’a düşürüldü. Turkcell için ise 3.13 KR seviyesinden, 2.50 seviyesine geriledi. Böylece mobil GSM konuşma ücretlerinin 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 20 seviyesinde ucuzlaması bekleniyor.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun dün yaptığı toplantıdan tüm tüketicileri yakından ilgilendiren bir karar çıktı. “Sektörde rekabetin sürdürülebilir ve kalıcı olması” için alındığı belirtilen kararda, tüketicilerin ödediği GSM faturasını belirleyen arabağlantı ücretleri değişti. BTK Kurul kararına göre, Avea için 3.70 KR olan arabağlantı ücreti, yüzde 20 düşüşle 2.96 TL’ye gerileyecek. Vodafone için 3.23 olan arabağlantı ücreti ise 2.56 TL’ye düşürülürken, Turkcell için ise 3.13 TL olan arabağlantı ücreti, 2.50 TL seviyesine gerileyecek. Avrupa Birliği uygulamaları ile de paralellik arz ettiği belirtilen düzenlemenin tüketici fiyatlarına Temmuz ayından itibaren indirim olarak yansıması bekleniyor. Kurulun kararında, “ortalama taban fiyat açısından” Turkcell’le ilgili bir düzenleme de yer aldı. Buna göre ara bağlantı ücretiyle ilgili olarak alınan kararın bir sonucu olarak 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Turkcell için şebeke içi ortalama taban fiyat seviyesi 5.35 Kuruş düzeyinden 4.28 Kuruş seviyesine gerileyecek. 
Editör: TE Bilisim