Yıldırım Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği 

Bayrampaşa’da bulunan Yıldırım mahallesi sosyal yardımlaşma ve kültür derneği başkanı Bayram Küçükuysal ile yaptığımız röportajda dernekle alakalı çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldık. 

Kısaca Kendinizi tanıtırmısınız: 

Adım Bayram Küçükuysal,21.01.1954 kırklareli doğumluyum.Aslen Boşnak’ım.Dedemler yaklaşık 80 yıl önce ozaman ki adıyla Yugoslavya’dan Türkiye’ye göç etmişlerdir.Evli ve 2 çocuk babasıyım. 

Peki Yıldırım Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğini açmanızdaki neden nedir: 

Özellikle son yıllarda  mahallemizde arkadaşlık bağlarının zayıfladığını gözlemledim,bu beni çok üzdü ve hemen harekete geçtim.Dernek kurma fikri kafamda zaten vardı.Böylece derneği kurmaya  karar verdim. 

Dernek Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verir misiniz: 

Derneğimizi 20.10.2009 tarihinde faaliyetlerine başladı.Yani yaklaşık 6 aydır faaliyette.Bu 6 aylık süre zarfında üyelerimiz ile birlikte birçok toplantılar ve özel günler düzenledik.Ancak en son düzenlediğimiz Elazığdaki depremzedelere yardım götürme faaliyetimiz bizim sesimizin duyurulmasına vesile oldu. 

 Halkın Derneğinize İlgisi Nasıl: 

Derneğimize ilgi beklediğimden çok daha iyi diyebilirim.Şuan ki üye sayımız 200’e yaklaştı ve bu sayı her geçen gün artıyor.Buda beni çok mutlu ediyor.Derneğimizi açma nedenimizi anlayan herkes derneğimize üye olmak istiyor. 

Dernek olarak bundan sonra nasıl bir yol haritası belirlediniz: 

Bizim vizyonumuz çok geniş,hiçbir zaman yaptıklarımızı yeterli görmeyip daha çok çalışacağız.Amacımız;Bayrampaşa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olmak ve kötü günlerde halkımızın yanında olmak.Herşeyi devletten bekleyemeyiz.Bizimde elimizi taşın altına sokmamız gerekir. 

Derneğinizin Amaçları Nelerdir: 

Birinci amacımız Anayasamızın öngördüğü esaslar doğrultusunda sosyal sorumluluk bilincini yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek,toplumun sosyo ekonomik düzeyini yükseltmek,tarihi ve kültürel değerlerimizin korunmasını ve tanıtılmasında katkıda bulunmak. 

İkinci amacımız Ayrıca herhangi bir nedenden dolayı yardıma muhtaç düşen insanlara gıda,giyim,temizlik maddesi,yakacak,kira,barınma,sağlık,eğitim,durum ve şartların gerektirdiği biçimde ve imkanlar ölçüsünde her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak. 

Üçüncü amacımız Derneğin amaç edindiği yardım ve hizmetler herkesin yararına açık olup,belli bir yöne veya kitle ile sınırlı deyildir.Bu nedenle amaç edinilen yardım ve hizmetler yönünden renk,din,ırk,mezhep,siyasi ve felsefi görüş,sınıf ,cinsiyet,bölge,ülke ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koşar. 

Dördüncü amacımız ise Dernek yurtiçi ve yurtdışında yoksul,yardıma muhtaç,kimsesiz,dul yetim,öksüzleri sokak çocuklarını,sokakta kalmış her yaşta insanı,hastaları,yurdundan ayrı kalmışları,mültecileri,yolda kalmışları himaye eder. 

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey varmı:

,

İnşallah bir daha Türk milletini zor duruma düşürecek doğal afetler olmaz.Ancak biz dernek olarak bu tür zor durumlarda yardıma hazırız.Gönüllü olrak bu işi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.Derneğin en önemli amacı,Yaşamak ve Yaşatmaktır.öylede olacak herzaman.

 

İstanbul Times/ Emrah ÖZKAYMAK

 

 

Editör: TE Bilisim