Kartal Keskin Viraj'da
Süper Lig'in bitimine '5' hafta kala, ezeli rakibi F.Bahçe'nin '5' puan önünde liderlik koltuğunda oturan'ı kritik maçlar bekliyor. Siyah-beyazlı camiada şampiyonluk sesleri her geçen gün yükselerek artsa da; özellikle teknik heyet ve yönetim ligin sonundaki bu '5 Kesin Virajı' kazasız dönmenin hesaplarını yapıyor. Sözün özü şu... Şampiyonluk yarışında '5' puanlık büyük bir avantajı bulunan Beşiktaş, son 5 maçta bunu kaybetmek istemiyor. Kalan periyottaki rakiplerin 2'si Avrupa Ligi, 1'i Şampiyonlar Ligi, 1'i düşme hattı, 1'i de prestij peşinde olduğu için Kartal'ın işi kolay değil. Ama her şey siyah-beyazlıların elinde. Beşiktaş maçlarını kazandığı takdirde, ezeli rakibi F.Bahçe'nin onu yakalama şansı bulunmuyor!..





Mücadeleye devam 
Fenerbahçeli futbolcular, "Kimse kendini şimdiden şampiyon ilan etmesin" diyerek Beşiktaşlılara mesaj gönderdi. 5 puan farkın önemli olduğunu ancak bunun kapanmayacak bir fark olmadığını savunan sarı-lacivertli oyuncular, "Hesap ortada. Fark 5 ama daha geride 5 maç var; bu 15 puan demek. Kimse bu matematikte şampiyonluk ilan edemez. Biz savaşımızı sonuna kadar vereceğiz" dediler. Fikstüre bakıldığında 'ın zorlu maçlarının olduğunun görüleceğini belirten Fenerbahçeli futbolcular, "Deplasmanda Akhisar'la 'la ve Torku Konyaspor'la oynayacaklar. Ayrıca içerde Osmanlıspor'la karşılaşacaklar. Bu maçları kazanacaklarının garantisi mi var? Mutlaka takılacaklar. Biz bütün maçlarımızı kazanırsak, ciddi şekilde şampiyonluk şansımız var" görüşünü savundular.




Trabzon Tükeniyor
Bordo-mavili takım,  Toto Süper Lig'de 29. hafta itibarıyla son yılların en az puanını topladı. Ligde'ne 3-1 yenilerek kan kaybetmeye devam eden , iddiasız bir takım haline geldi. Teknik direktör Shota Arveladze yönetiminde ilk haftalarda sergilediği performans ile şampiyonluğa oynayan takımlar arasında gösterilen Trabzonspor, ilerleyen haftalarda beklentilerin altında kaldı. Önce şampiyonluğa, sonra da Avrupa'ya gitmenin kestirme yolu olarak gördükleri Ziraat  Kupası'na havlu atan Karadeniz ekibi, ligde ise aldığı mağlubiyetlerle alt sıralara demir atarak zirve ile arasındaki puan farkını 32'ye çıkardığı ve küme hattı ile puanı 13'e indirdiği bir sezonu yaşadı.



Galatasaray Avantaj peşinde

Toto Süper Lig'de gösterdiği performansla taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırmayı hedefliyor. Yarı final ilk maçında konuk olacağı Karadeniz temsilcisini mağlup etmenin hesaplarını yapan sarı-kırmızılı takım, ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmek istiyor.Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Aurelien Chedjou, Jason Denayer ve Hakan Balta'nın sakatlıkları bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı nedeniyle Antalyaspor maçında oynamayan Wesley Sneijder'in ise Çaykur Rizespor karşılaşmasında sahada olması bekleniyor. Sakatlığı geçen Sinan Gümüş'ün ise henüz hazır olmaması nedeniyle bu maçta süre alması beklenmiyor.
Çaykur Didi Stadı'nda yapılacak maç, saat 18.45'te başlayacak. 
Editör: TE Bilisim