Şike soruşturması nedeniyle tüm gözler Futbol Federasyonu'na çevrilirken, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki yönetim kurulu Etik Kurulu'ndan bilgi istedi. Savcılıktan belgeleri aldıktan sonra kozmik odada bir süredir şike belgelerini büyük bir titizlik ve gizlilik içersinde inceleyen Etik Kurulu'nun TFF'ye kısa bir bilgi verdiği belirlendi. Kozmik odadan çıkan bilgide "Yapılan incelemlerde şike bulgusuna rastlanmıştır" notunun yer aldığı öğrenildi. Ancak bu şike bulgusunun hangi maç veya maçlarla ilgili olduğuna dair her hangi bir bilgi verilmedi.

NOTU DEĞERLENDİRECEKLER

Çarşamba günkü TFF toplantısında Etik Kurul'dan gelen bilgi notunun masaya yatırılacağı ifade edildi. Futbol Federasyonu'nun bu toplantıda her hangi bir karar almayacağı ancak TFF yönetim kurulu üyeleri arasında konunun değerlendirileceği belirlendi. Futbol Federasyonu tüm spor kulüplerinin merakla beklediği tarihi kararı Etik Kurulu'nun gelecek hafta vermeyi planladığı nihai raporundan sonra açıklayacak.

'DÜŞMEZ' İDDİASI ÇÜRÜYOR!

Geçen hafta Fatih Altaylı köşe yazısında ismini açıklayamayacağı bir Etik Kurulu üyesinin kendisine "Bu belgelerle hiçbir takım düşmez" dediğini iddia etmişti. Ancak TFF'ye verilen bilgi notu ile Altaylı'nın iddiası çatışıyor... Etik Kurulu'nun "Şike bulgusuna rastlanmıştır" bilgilendirmesinden sonra TFF'nin gelecek hafta vereceği karar şimdiden daha fazla merak edilmeye başlandı... Acele ve yanlış bir karar vermemek için büyük titizlikle çalışan TFF'nin kararından sonra kulüpler Tahkim Kurulu'na başvuralabilecek.

İLK DALGADA 49 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 3 Temmuz'da şike soruşturması kapsamında Kandilli'deki evinde gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyonda başkan, yönetici, teknik direktör, futbolcu ve menajerlerden oluşan 49 kişi Emniyet'te sorgulanmıştı. Sağlık sorunları nedeniyle birkaç günü hastanede geçiren Yıldırım 11 Temmuz'dan beri Metris'te. (Takvim)
Editör: TE Bilisim