Önce İbrahim Hacıosmanoğlu'na bir reddiye yazalım. 

İstanbul Times  Haber  Merkezi

Hacıosmanoğlu, "13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri ve mütalaa veren savcı F.Bahçeli; o yüzden, yeniden yargılama kararı aldı" diyor.

Hacıosmanoğlu bir şeyi gözden kaçırıyor: 3 Temmuz davasına bakan bütün polis, savcı ve hakimler F.Bahçeliydi. Soruşturmayı başlatan Zekeriya Öz, G.Saraylı. Bu yüzden soruşturmayı Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe kongre üyesi yaptığı Mehmet Berk'e verdi. Savcılar Fikret Seçen, Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ün F.Bahçe formalarıyla halı sahada Şekip Mosturoğlu ile maç yaparkenki fotoğrafları da bunun en basit delili.

 

Aziz Yıldırım'ı mahkum eden 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Mehmet Ekinci de F.Bahçeli. 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin eski başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul da F.Bahçe taraftarıydı.
Yani 13. Ağır Ceza, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun dediği gibi F.Bahçeli olduğu için yeniden yargılama kararı almadı.
F.Bahçe'yi bugüne kadar mahkum edenlerin hepsi F.Bahçeliydi.
Trabzonspor Başkanı'nın Türk spor tarihinin en önemli davasını taraftarlığa indirmesi Trabzonspor'un ağırlığına yakışmaz.

Hacıosmanoğlu konusuna noktayı koyduktan sonra gelelim "F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi gidemeyecek mi?" konusuna. Bu konuyu da "Şeytanın avukatına" soralım: 

SORU: Yeniden Yargılama kararı, İsviçre Federal Mahkemesi ve UEFA'yı etkiler mi?
ŞEYTANIN AVUKATI: Hayır.
SORU: Niye?
ŞEYTANIN AVUKATI: UEFA, F.Bahçe'ye canı istediği için ceza verdi. Önce F.Bahçe'ye ceza vermeyi kafasına koydu, sonra bunun için gerekli yasal zemini hazırladı.
SORU: Delilin var mı?
ŞEYTANIN AVUKATI: F.Bahçe'nin şike yapmış bir takım olarak yarı final oynadığı sezon Avrupa kupalarına katılmasına nasıl izin verildi? UEFA istese o sezon da F.Bahçe'yi Avrupa'ya almazdı. Sonradan devreye birileri girdi, UEFA da F.Bahçe'yi geçen sezon Avrupa'dan attı.
SORU: Peki F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon nasıl gider?
ŞEYTANIN AVUKATI: UEFA, F.Bahçe'nin Platini ve Infantino'nun önünde diz çökmesini bekliyor. F.Bahçe, UEFA ile savaşmak yerine diz çökerse, kibarca söyleyecek olursak savaşmak yerine uzlaşırsa Şampiyonlar Ligi'ne gider?
SORU: O nasıl olacak?
ŞEYTANIN AVUKATI: UEFA'nın regülasyonları her şeye açık. UEFA canı isterse F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne alır, mevcut ana statü ve disiplin talimatındaki bazı maddelerle de bunun yasal altyapısını kimse itiraz edemeyecek şekilde kurar.
SORU: Ya yeniden yargılama?
ŞEYTANIN AVUKATI: UEFA, F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almadıktan sonra bırakın yeniden yargılamayı F.Bahçe beraat etse bile Şampiyonlar Ligi'ne gidemez. F.Bahçeliler önce Platini ve Infantino'yu ikna etmeli, yasalar sonra gelir.
SORU: Örneği var mı?
ŞEYTANIN AVUKATI: Fransız PSG, Mali Fair Play yüzünden normalde Avrupa kupalarından atılacaktı. Platini çıktı "Atılamaz" dedi. UEFA'nın bağımsız (!) kurulları da PSG'yi Avrupa'dan atamadı. Platini'nin PSG ve lobisi güçlü İngiliz M.City'yi kurtarma aşkına G.Saray da Avrupa'dan atılmadı, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliyor. PSG olmasa, Platini istemese, hukuk işlese G.Saray bu mali tabloyla hayatta Avrupa'ya gidemezdi

.

 Kaynak:Akşam  Gazetesi

Editör: TE Bilisim