Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile futbol genel direktörü Önder Özen toplantısının ardından istifa çıktı.

İstanbul Times Haber Merkezi

İşte Önder Özen'in açıklamaları;

Dostça ayrıldık vedalar kolay değildi. Emek verdiğimiz bir yer kolay olmadı. Bize yakışır bir görüşmeyle sonlandırdık. Talebim olmadığını söyledim, alacaklarımla ilgili talebimi sordular kabul edemeyeceğimi söyledim. Bana teklifte bulunmaları bile zarif bir davranıştı. Bundan sonra bu konu Spekülatif  olarak gündeme gelmesin bunu istiyorum. Bunun sorgulanmaması benim ve kulüp için daha iyi olacaktır.

Bana destek verenlere teşekkür ederim. Beşiktaşı'ın menfaatleri için bunları istiyorum bu konular bana ve kulübe bir yarar getirmeyecektir. Bu hassasiyeti göstermeliyiz hep beraber. Bütün çalışan arkadaşlarıma hepsine çok çok teşekkür ediyorum hepsiyle bugün vedalaşmak gerekiyormuş. Beşiktaş'ın ve bütün Beşiktaşlıların yolu açık olsun. Hepsini başarılar diliyorum bu takım başarılı olacaktır. Spekülatif olacak.

İstifanın nedeni Yalçın transferi mi?

Yalçın tranferi yüzünden istifa etmedim. Bir süredir düşünüyordum yorucu bir dönem geçirdik sezon içinde de zor şartlarda yarıştık. Daha dinamik bir çalışma ortamı olması için böyle bir karar verdim. Neticede kesinlikle kararım bu doğrultudadır.

Bazen beraber çalıştığım arkadaşlarımda iyi bilirler. İşimi profesyonelce yapıyorum. Futbol adamları çantalarını hep hazır tutarlar. Rica ettim camiadan söyleidm daha fazla yararlı olamayacağımı, onlarda bana

Bilic ile görüştüler mi?

Az sonra görüşeceğiz. Şu anda bir planım yok. Tabi ki çalışacağım, çalışmak zorundayım. Ligin başlamasına az kaldı herkes kadrolarını oluşturdu. Asıl problem transfer değil. Daha dinamik bir yapı olmalıydı benim kendi tercihimdi böyle bir karar aldım. Tüm Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Yeni statta bi Beni aralarına aldıkları için bir yabancıya sevgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Hakları ödenmez.

Demba Ba açıklaması!

Demba Ba değerli bir oyuncudur. Beşiktaş'a gelir gelmez bunu bilemiyorum. Beşiktaş'a her zaman değerli oyuncular gelir.

FİKRET ORMAN'IN AÇIKLAMALARI!

Detaylara girmek istemiyorum. Spekülasyonlara giriliyor. İşin sonucuna baktığımız zaman 1 yıl çalıştık, Beşiktaş'ta futrbol direktörlüğü devam edecektir. Ahmet Nur Çebi'de bunu yaptığı için çok acele etmeden birisini atayacağız. Öyle oldu böyle oldu demenin bir faydası yok. Bugün istifasını verdi ben de kabul ettim. Yönetim Kurulu var saat 16:00'da bunu tartışacağız orada.

Aklımda bir çok isim var. Ahmet beyle bir konuşalım bu düzen değişmeyecek yani futbol yönetimi profesyonelce devam edecek. Önder hocam bunu ilk kuruluşunda bulundu, bayrağı ondan sonra gelecek olan kişi alacaktır. Onun namusuna çok teşekkür ediyoruz bu bizim için çok önemlidir.

Demba Ba açıklaması!

Demba Ba açıklaması; Bir açıklama yapılınca kaptan başlıyor. Demba Ba kıymetli bir oyuncu uzun zamandır görüşüyoruz daha sonuçlanmadı. 13 milyon euroluk ilk olarak başlanan rakamlar bizim arzu ettiğimiz noktalara geldi rakamlar. İmza aşamasına gelindiği zaman bunu zaten duyacaksınız. Büyük paraları dağıtırken çok rahat olursunuz ama yetimin parasını iyi kullanmalıyız bunun için uğraşıyoruz.

Marko Marin için bilemem. İlgilendiğimiz oyuncular var. Şampiyonlar Ligi transfer dönemi Eylül ayında, takımdan gitmesini istediğim oyuncular var ama isimlerini söyleyemem.

Toraman ve Sezer açıklaması!

İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk için; Toraman'ın dönemsini çok istiyorum. Sezer Öztürk bu sezon futbol oynamalı, kiralık olarak gidebilir. Yetenekli bir oyuncu. Takımın kampına katılacağım. Slaven Bilic ile bu konuları görüşeceğiz.

Şampiyonlar Ligi için 2 hafta var, ama Süper Lig'in başlamasına çok var. Zaten herkes öyle büyük kulüpler büyük transferler yapamıyor. Beşiktaş iyi yolda, çok iyi bir kadromuz var. Motta kiralıktı onu satın aldık. Cenk geldi, 2-3 tane yabancı oyuncu daha alacağız. Bunlar bizim bütçemize uyuyor, iyi işler yapacağız.

YALÇIN TRANSFERİ BARDAĞI TAŞIRDI!

Beşiktaş Sportif Direktörü Önder Özen'in istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü.
Önceki aylarda iki kere başkan Fikret Orman'a istifa etmeye hazır olduğunu söyleyen ancak Fikret Orman tarafından ikna edilen Önder Özen, Yalçın Ayhan transferinde yaşanan kaos sonrası resmi olarak istifa etti.

Yalçın Ayhan ile yaklaşık 1 ay önce yapılan sözleşmenin resmiyete dökülmemesi ve Yalçın'ın İngiltere kampında sadece 1 gün kalarak geri gönderilmesi Önder Özen'in istifa kararı almasında bardağı taşıran son damla oldu.

Bir önceki transfer Komitesi Başkanı Deniz Atalay ile birlikte atılan bu imza Beşiktaş Yönetiminin tam anlamıyla karışmasına yol açtı. Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir kısmı Yalçın transferine iki sebeple karşı çıktılar.

Bu sebeplerden birincisi ellerinde olan İbrahim Toraman gibi Milli Takımda defalarca oynamış bir stoperin hala affedilmemiş olması. İkinci sebep ise Yalçın transferine taraftarların gösterdiği büyük tepki.
Bu tepkiler sonrası Yalçın Ayhan, Önder Özen'in bilgisi dahilinde kampa katılmasına rağmen sadece 1 gün sonra başkan Fikret Orman ve yöneticilerin talimatı ile kamptan gönderildi ve kendisine sözleşmenin geçersiz olduğu bildirildi.

Bu gelişmelerden sonra ani bir kararla Türkiye'ye dönen Önder Özen başkana istifasını sunarak Beşiktaş'taki Sportif Direktörlük görevinden ayrılmış oldu.

Beşiktaş'ta yaşanan bu gelişmenin ardından Önder Özen'in takıma katılmalarına karşı çıktığı İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün İngiltere kampına katılması için yönetimin Slaven Biliç'e tekrar durum değerlendirmesi yapmasını isteyeceği öğrenildi.

ÖNDER ÖZEN BİR KAÇ AYDIR SIKINTIDAYDI

Beşiktaş'taki görevinden istifa eden Önder Özen daha önce Yönetim Kurulu üyelerinin bir kısmının kendisi aleyhine sürekli baskı yaptığı ve transfer görüşmelerinin basına sızdırılmasından dolayı duyduğu rahatsızlıkları öne sürerek iki kez başkan istifa etmek istediğini bildirmiş ancak başkan tarafından durdurulmuştu.(Milliyet)
 

Editör: TE Bilisim