Be­şik­ta­ş’­ta lig­de alı­nan Es­ki­şe­hir be­ra­ber­li­ği son­ra­sı basın sözcüsü Me­tin Al­bay­ra­k’­ın açıklamaları gündeme oturdu. “Her­hal­de ho­ca­mız da oyun­cu­lar da ken­di­le­ri­ni gö­rü­yor­lar­dır. Ge­re­ken ted­bir­le­ri ala­cak­lar­dır. Ba­zı oyun­cu­la­rın per­for­mans­la­rı ve kö­tü oyun­la­rı­nın se­bep­le­ri hak­kın­da ko­nu­şu­la­caktır. Tek­nik kad­ro bir ara­ya ge­le­rek ted­bir ala­cak­tı­r” demişti.

'Aksaklıkları çözecek olan hocadır'

Ko­nuy­la il­gi­li açıklama yapan Al­bay­rak, “Her­ke­sin iyi ve kö­tü za­man­la­rı ola­bi­lir. Eskişehir maçında kötüydük. Per­for­mans dü­şük­lü­ğü var­sa bu de­ğer­len­di­ri­lir. Bir yer­ler­de ak­sak­lık söz konusuysa hoca çözecek” ifadelerini kullandı.

Perşembe günkü Tottenham’la maçında olası bir kötü sonuç halinde Hırvat çalıştırıcı radikal kararlar alınabileceği iddiaları içinse, “Hocamızla sezon so­nu­na ka­dar ça­lış­ma­yı plan­lı­yo­ruz. An­cak, her­kes bir­bi­ri­ne so­rum­lu. Biz de ge­nel ku­ru­la he­sap ve­ri­yo­ruz. Tek kıs­tas şam­pi­yon­luk ve ba­şa­rı. Bu­nu ya­pa­cak olan­ da tek­nik he­yetimiz ve oyun­cu­la­rımızdır” dedi.

'Başakşehir'i bu hafta bitirmek istiyoruz'

Albayrak, Olimpiyat Stadı’nın durumunu da değerlendirdi. “O­lim­pi­ya­t’­ın du­ru­mu ye­ni bir şey de­ğil. Kaç se­ne­dir ya­pıl­mış, ora­ya ko­nul­muş. Fut­bol sta­dı de­ğil. Ne fi­zik­sel ola­rak ne ze­min ola­rak uy­gun. İlk ya­pıl­dı­ğı gün­de­ki gi­bi du­ru­yor. Bir önlem de alınmıyor. En kı­sa sü­re­de evi­mi­ze dön­mek is­ti­yo­ruz. İç saha maçlarında dep­las­man­da gi­bi oy­nu­yo­ruz” dedi.

Sezonun ilk ya­rısının so­nu­na ka­dar der­bileri ve Av­ru­pa maç­la­rı­nı Ba­şak­şe­hi­r’­de oy­na­mak is­tediklerini belirten Albayrak, “Bu hafta bu konuda olum­lu ne­ti­ce al­mak isti­yo­ru­z” di­ye ko­nuş­tu.

Olim­piyat ma­li tab­lo­yu da vurdu

Be­şik­taş İkin­ci Baş­ka­nı Ah­met Nur Çe­bi, fi­nan­sal fa­ir-play için baş­la­tı­lan in­ce­le­me­yi de­ğer­len­dir­di. “O­lim­pi­yat Sta­dı ne­de­niy­le ha­sı­la­tı­mız düş­tü. Mali tab­lo­yu bu da olum­suz et­ki­le­di­” diye konuştu.

Be­şik­ta­ş’­ta ge­çen haf­ta içe­ri­sin­de UE­FA ta­ra­fın­dan fi­nan­sal fa­ir-play kap­sa­mın­da baş­la­tı­lan in­ce­le­me şok et­ki­si oluşturdu.
Stat uzak se­yir­ci gel­mi­yor

Av­ru­pa fut­bo­lu­nun pat­ro­nu 2012-2013 se­zo­nu he­sap­la­rın­da cid­di açık­lar bu­lun­du­ğu ge­rek­çe­siy­le Si­yah-Be­yaz­lı­la­r’­ı in­ce­le­me­ye al­dı. Söz ko­nu­su du­rum­la il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Be­şik­taş İkin­ci Baş­ka­nı Ah­met Nur Çe­bi, “Ma­lum ne­den­ler­den do­la­yı iki dö­nem Av­ru­pa­’ya gi­de­me­dik. Bu an­lam­da olu­şan ge­lir ka­yıp­la­rı ma­ale­sef bu tab­lo­nun oluş­ma­sın­da bü­yük pay al­dı­” de­di.

Olim­pi­yat Sta­dı­’nın da bu du­rum­da et­ki­li ol­du­ğu­nu be­lir­ten Çe­bi, “Uzak­lık ve ula­şım prob­lem­le­ri ne­de­niy­le olu­şan se­yir­ci az­lı­ğın­dan do­la­yı ha­sı­lat kay­bı ya­şa­dık. Ge­lir­le­ri­miz­de bun­dan do­la­yı ya­şa­nan dü­şüş de mali tab­lo­yu olum­suz et­ki­le­di­” ifadelerini kullandı.

Kartal’a potada kolay kura

Bas­ket­bol­da Eu­ro­cup'ta mücadele edecek Be­şik­taş İn­teg­ral Fo­rex, D Gru­bu'nda Khim­ki (Rus­ya), Ze­nit St. Pe­ters­burg (Rus­ya), Ri­ga (Le­ton­ya), Uni­on Olim­pi­ja Ljubl­ja­na (Slo­ven­ya), Szol­no­ki Olaj (Ma­ca­ris­tan) ta­kım­la­rını çekti. Ban­vit, E Gru­bu'nda L. Rytas (Lit­van­ya), K.Okt­yabr (Rus­ya), Par­ti­zan (Sır­bis­tan), Ha­po­el (İs­ra­il) ve Ase­soft (Ro­man­ya) ile mü­ca­de­le ede­cek. Pı­nar Kar­şı­ya­ka ise F Gru­bu'nda Rus Lo­ko­mo­tiv Ku­ban, Ka­ra­dağ'dan Bu­duc­nost Vo­li, Le­ton­ya'dan Vent­spils, Po­lon­ya'dan S.Go­ra ve Yu­na­nis­tan'dan PA­OK'la eşleşti.

CİHAN ÖZCAN - BUGÜN GAZETESİ
Editör: TE Bilisim