Biter,Kaya ve Dündar İstanbul Times Tv ye konuştu

Mardin Dernekler Federasyonu gelen Başkanı İş adamı İbrahim Biter turnuvanın son haftalarına yaklaştığımız bugünlerde yapılan maçları yerinde görmek ve hemşehrileri ile hasbihal etmek üzere Maçların yapıldığı mekana gelerek dernek yöneticileri ve sporcularla sohbet etti. Biter İstanbul Times Tv ye şunları söyledi ”Mardinliler olarak İstanbul ‘un 39 ilçesinde güzel işlere imza atıyoruz. Federasyonumuzun Spor Komisyonu başkanı kardeşim Sait Alkol ve komisyon üyelerinin aylardır başarılı bir şekilde yapmış oldukları Derbenekler arası Futbol Turnuvasında birlik beraberlik ve kardeşliğin yaşanması bizi mutlu ediyor. Emeği geçen herkesi kutlarım “dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyişn Çetiner 

İstanbul Mardinliler dernek başkanı Av.Kemal Dündar’da Mardinliler olarak İstanbul’un Kültür, sanat ve sporun da artık varız. Bu halkayı büyüyerek devam ettirmeliyiz” dedi.

Kendisi ‘da Mardin Midyat’lı olan Ak Parti Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi İş adamı Abdulhakim Kaya ‘da maçların yapıldığı mekana gelerek sporcu ve dernek başkanları ile görüştükten sonra mikrofonlarımıza şunları söyledi “Öncelikle İstanbul ve Zeytinburnu halkının sesi olan İstanbul Times Yayın grubuna ve imtiyaz sahibi Sayın Hüseyin Çetiner ve ekibine Mardinlileri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Federasyonumuz bünyesinde güzel bir halı saha futbol turnuvası var yapılıyor. Başkanımız İbrahim Biter’e ,Spor Komisyonu başkanımız Sait Alkol’a,Derbek başkanlarımıza ve futbolcularımza teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra Mardişnliler olarak daha da güzel işlere imza atarak Kültür, Sanat, Siyset ve Spor’da da hak ettiğimiz yerde olacağız” dedi.

Xanika Der Spor ve Seyid Sego Der Sporcularının yaptığı maç nefesleri kesti

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Uğur Tütüneker Spor Tesislerinde yapılan Turnuvanın çeyrek fina maçında Xanika (Hanika) Der Spor ve Seyid Sego Der Spor karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçın andrenalini çok yüksek oldu. Bir ara duran maç daha sonra tekrar başladı. Maçın galibi Xanika 3 Seyid Sego Der Spor 1.

Xanika (Hanika) Spor’un Futblcuları :

1-Nihat

2-Şerif

3-Yılmaz

4-Abdullah

5-Zeki

6-Çetin (Kaptan)

7-Latif

Kaptan Çetin yaptığı konuşmada amaçlarının sporun barış ve kardeşlik olduğunu kanıtlamak olduğunu ifade ederek. Rakip takım ile aynı köylüyüz. Kim kazanırsa kazansın sonuçta köyümüzün bir takımı bir üst tura çıkacak. İyi olan kazansın dedi.

Seyid Sego Der’in Sporcuları :

1-Emrullah Şahin

2-Murat şahin

3-Reşat Aslan

4-Abdurrahim Altınışık

5-Vedat Suna

6-Sinen Deder

7-Şevki Deder

8-Nemetullah Arık

Seyid Sego Der’in kaptına da Mardinliler olarak birlik ve beraberlik içinde aylardır burada güzel maçlar yapıyoruz. Bugün aynı köyüm iki takımı çeyrek finalde karşı karşıya geldi. İnşallah iyi bir maç olacak ama biz bu maçı almak istiyoruz dedi.

Mardin Derkler federasyonu Spor komisyonu başkanı Sait Alkol’da şunları söyledi “ Amacımız Ramazan ayı başlamadan finali yapmak. Ama bu mümkün olmazsa da iftardan sonra güzel bir şekilde geniş katılımlı bir organizasyon ile finalimizi görkemli bir şekilde yapmayı arzu ediyoruz dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim