Kim Demiş  İnsanoğlu Uçamaz Diye?  


2. Red Bull Flugtag: Uçmak için güzel bir gün…

  2. Red Bull Flugtag 2010, 23 Mayıs Pazar günü İstanbul Caddebostan sahilini dolduran 100 bin kişi önünde ”Kahraman bir pilot olma” hayali kuran 36 çılgın uçuş ekibinin birbirinden ilginç uçuş makineleriyle gösterdikleri eğlenceli performanslar ile sona erdi. İstanbullulara keyifli bir pazar günü yaşatan ”Modern Hezarfenler” ve çılgın uçuş makinelerinin heyecan dolu yarışında, 11 metrelik uçuşları ve topladıkları 98 puanla Amerikan Hastanesi Uçuş Ekibi birinci oldular.  

En uzun mesafe ve 2.cilik ödüllerini ise 27 metrelik uçuşlarıyla Anka Kuşu kazandı. 
 

 Türkiye’de ilk kez 2008 yılında gerçekleştirilen Red Bull Flugtag, Almanca “Uçuş Günü” anlamına geliyor. Uçmak için güzel bir gün sloganıyla 2010 yılı Ocak ayında başlayan 2. Red Bull Flugtag heyecanı, yaklaşık 1500 başvuru arasından seçilen 38 takımın aylarca süren hazırlıklarının ardından 23 Mayıs Pazar günü Caddebostan’daki heyecan dolu uçuşları ile son buldu. Yaklaşık 100 bin izleyici önünde, 6 metrelik bir rampa üzerinde önce şovlarını gerçekleştirdiler ardından çılgın uçuş makineleriyle birlikte kendilerini Marmara Denizi’nin serin sularına bıraktılar. İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Sakarya’dan katılan 36 takımın zevkli mücadelesinde amaç en güzel tasarımlarla en uzun uçuşu gerçekleştirmekti.  
İşte 2. Red Bull Flugtag 2010’da yarışan 36 takım arasında dereceye girmeyi başaran en iyi 3 takım.

 
1- Amerikan Hastanesi – İstanbul – 98 Puan (Pilot Eğitimi)

2- Anka Kuşu – İstanbul – 96 Puan (Red Bull Air Race Budapeşte’ye Red Bull’un davetlisi olarak katılım ve en uzun uçuş ödülü: Dünya turu uçak bileti)

3- Red Ballick – İstanbul – 95 Puan (Formula 1 İstanbul GP’ne Red Bull davetlisi olarak katılım) 

   Jüri üyeliğini Dünyaca ünlü base jump sporcusu Cedric Dumont, akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Bedük, Geveze, Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya, Çiçek Güney, Duygu Bal gibi isimlerin yaptığı festival tadındaki bu çılgın yarışın sunuculuğunu ise Doğa Rutkay ve Jess Molho üstlendi. Red Bull Kiteforce Team’in özel şovları, Caddebostan sahili’ni dolduran on binlerce kişiyi adeta büyüledi. Yarışma sonunda sevdikleri ile birlikte keyifli bir Pazar günü geçiren İstanbullular kahraman pilot adaylarına ve çılgın uçuş makinelerine büyük ilgi gösterdiler. 2. Red Bull Flugtag 2010, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kanal D, Virgin Radio ve GNCTRKCLL’in katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. 

 

Editör: TE Bilisim