Kendisini Galatasaray’a borçlu hissettiğini söyleyen yıldız futbolcu, yönetimin kestiği 35 bin euro cezayı hak ettiğini söyledi. Keita, “Herkese kendimi affettireceğim” dedi

Galatasaray’ın agresif oyuncusu Abdul Kader Keita’nın Roberto Carlos’a yumruk attığı için aldığı 3 maçlık cezası bitince Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Frank Rijkaard da rahat bir nefes aldı. Manisaspor maçında formasına tekrar kavuşacak olan Fildişili oyuncu, yönetimin kendisine kestiği 35 bin euro cezayı hak ettiğini kabul edip, bundan sonra hareketlerine daha çok dikkat edeceği sözü verdi.

“Herkesin beni affetmesini rica ediyorum” diyen Keita, rakiplerin kendisini futbol kuralları içinde durduramayınca tahrik etmeye başladığını belirterek, “Artık bu tip kışkırtmalar karşısında tecrübe kazandım. Eğer Fenerbahçe derbisinde oyundan atılmasaydım sonuç çok değişik olacaktı. Profesyonel bir futbolcu olarak, oyundan atılmamayı becerebilmem gerekirdi. Bu yüzden kendimi keyifsiz hissediyorum. Ama bundan sonraki maçlarda oynayacağım futbolla hem ben keyif alacağım hem de taraftarlarımıza o keyfi yaşatacağım” diye konuştu.

AYHAN KULÜBEYE

Bu arada sakatların iyileşmesi ve Mehmet Topal-Mustafa Sarp ikilisinin iyi oynaması Galatasaray teknik heyetini zora soktu. Aynı mevkide oynayan dört oyuncusundan ikisini feda edecek olan Rijkaard, Ayhan Akman’ı kulübeye gönderirken, Linderoth’un 90 dakika oynayabilecek düzeye gelmediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim