Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbiden 3'ünü kaybederken, sadece 2013-2014 sezonundaki mücadelede sarı-lacivertliler ile 1-1 berabere kaldı.

Tribünler dolmadı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı.

Bazı bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, derbiyi 30 bini aşkın siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Fenerbahçe taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.

Halis Özkahya'nın 4. derbisi

Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya, kariyerindeki dördüncü derbi maçında görev yaptı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2011-2012 sezonunda Süper Final'de oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandığı karşılaşma ile ilk derbi heyecanını yaşayan Özkahya, 2012-2013'te Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği, 2013-2014'te de Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı derbilerde düdük çalmıştı.

Halis Özkahya, düdük çaldığı üç derbide 3 kez kırmızı, 24 kez de sarı kartına başvurdu.

Güneş ile Pereira ilk kez rakip oldu

Her iki takımın teknik direktörleri kariyerlerinde ilk kez birbirlerine rakip oldu.

Beşiktaş'taki ilk sezonunu geçiren Şenol Güneş ile Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi İsmail Kartal'ın yerine göreve getirilen Vitor Pereira, rekabet tarihinde ilk kez saha kenarında birbirlerine karşı taktik mücadelesine girdi.

İki teknik adam karşılaşma öncesi basın mensuplarına birlikte poz verirken, birbirlerine başarı dileğinde bulundu. Güneş ayrıca, Fenerbahçe'nin yedek kulübesindeki Bursaspor'dan eski öğrencisi Volkan Şen'le de hasret giderdi.

Başarı dilediler

İki takım futbolcuları derbi öncesi soyunma odası koridorlarında birbirlerine sarılarak başarı diledi ve hasret giderdi.

Beşiktaşlı futbolcular sahaya "Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlu Olsun" yazılı pankartla çıktı.

Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesindeki seremoninin ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak terör olaylarını protesto etti.

Medyanın yoğun ilgisi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbiye gazeteciler büyük ilgi gösterdi.

İki ekip arasındaki mücadelede 264 basın mensubunun Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Maçta 171 muhabir ve yazar, 33 kameraman, 60 da foto muhabiri görev yaptı.

Bu arada, yabancı basın mensupları da derbiye ilgi gösterdi. Portekiz ve Bosna Hersek'ten 9 basın mensubu, mücadeleyi takip etti.

Podolski de maçta

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski de derbiyi izleyenler arasındaydı.

Sarı-kırmızılıların dün ligde Gaziantepspor'u 2-1 yendiği mücadelede takımının ilk golünü kaydeden Podolski, derbiyi tribünden takip etti.

Editör: TE Bilisim