Hayır Amaçlı Motosiklet Turu Sultanahmet'ten Geçti
 
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Valiliği’nin ortak girişimleri, Fatih Belediyesi ile Kartal Belediyelerinin katkıları, Eurobiker Luxembourg Derneği’nin işbirliğiyle “Eurobiker 8. Avrupa Motosiklet Turu 2010”  Pazar günü İstanbul’a giriş yaptı. Program motosikletli grubunun 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde İstanbul’daki kültür ve gezi turlarıyla devam edecek.
 
 “Sınırları Aşmak, Kültürleri Birleştirmek” sloganıyla 15 Mayıs’ta Lüksemburg’dan hareketle Dortmund, San Marino, Ancona, Patras, Atina, Kos, Bodrum, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Selanik güzergahında seyredecek motosiklet grubunun İstanbul programı Pazar günü başladı.
Çanakkale’den feribotla İstanbul’a gelen Michel TURK’un 60 kişilik motosikletli ekibi, Yenikapı İskelesi’nden Sultanahmet Meydanı’na polis eskortu ile geçiş yaptı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kurumsal İlişkiler Direktörü Nilgün Ören’in ev sahipliğinde, Sultanahmet Meydanı’nda bir karşılama resepsiyonu gerçekleşti.
 
Resepsiyonda, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sınırları Aşmak, Kültürleri Birleştirmek” sloganıyla yola çıkan organizasyona, “Misyona en uygun kentte, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasında, evrensel kültürün tanıtımına katkıda bulunduğunuz için sizleri takdirle karşılıyorum. Hoş geldiniz. Tanıtım ve hayır yapmak üzere çıktığınız bu turda yolunuz açık olsun.” dedi.  
 
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kurumsal İlişkiler Direktörü Nilgün Ören “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti süreci bu etkinliği de içine alarak sosyal bir boyut daha kazandı. Eurobiker hem bir spor etkinliği hem de yardım amaçlı Avrupa’yı kucaklayan bir organizasyon” dedi.
Eurobiker Luxembourg Derneği Başkanı Michel TURK, ekibi adına 3 gün süresince İstanbul’u gezecek olmaktan duydukları heyecanı dile getirdi. “Hayır Amaçlı Tur” projesinin İstanbul ayağında heyet, Kartal Yakacık Hatice Abbas Halim Çocuk Yuvasını ziyaret ederek bağışta bulundu. Ziyaret medyaya kapalı gerçekleşti. 8. Avrupa Motosiklet Turu’nun 23 Mayıs İstanbul programı Kartal sahil yolunda gerçekleşen motosiklet gösterisi ile sonlandı. Gösteriye Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Motosiklet Federasyonundan sporcular da motosikletleri ile katıldı.
 
Eurobiker Luxembourg Derneği ve Avrupa Motosiklet Turları
 
Lüksemburg’da kar amacı gütmeyen “Eurobiker Luxembourg Derneği”  Michel TURK başkanlığında hayır amaçlı Avrupa Motosiklet Turları düzenlemektedir. Gittikleri şehirlerin sosyal yardım kuruluşlarını ziyaret ederek burada vakit geçirmekte ve tura katılanlardan topladıkları paraları sosyal yardım kuruluşlarına bağışlamaktadırlar. “Sınırları aşmak ve kültürler arasında bağlantı kurmak” sloganıyla hareket eden Eurobiker, bu yıl 8.’si yapılan “Avrupa Motosiklet Turu 2010 – Hayır Amaçlı Tur” kapsamında 15 Mayıs’ta Lüksemburg’dan hareket ederek, Dortmuntd-Verona-San Marino-Ancona-Patras-Atina (Kos-Bodrum-İzmir-Çanakkale)- İstanbul-Selanik’i turlayacak.
 
Adres: Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) No: 54 Fatih – İSTANBUL
Tel: (0212) 453 1453  web: www.fatih.bel.tr   E-Mail: [email protected]
Editör: TE Bilisim