Son iki sezondur beklentilerin çok uzağında kalan Galatasaray bugün yeni bir başlangıca hazırlanıyor. Östersunds'a elenmenin üzüntüsünü bir kenara bırakan ve hedefini lig şampiyonluğu olarak belirleyen sarı-kırmızılı ekip, 2017-18 sezonunun ilk haftasında Kayserispor'u konuk edecek. Türk Telekom Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak müsabakayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

Yeni yıldızlar sahada
Galatasaray, Kayserispor karşısında yepyeni bir kadro ile sahaya çıkacak. Şu ana kadar 9 oyuncusunu gönderip kadrosunu 7 önemli isimle takviye eden Galatasaray'ın yenileri Younes Belhanda (Dinamo Kiev), Maicon Pereira Roque (Sao Paulo), Mariano Ferreira Filho (Sevilla), Bafetimbi Gomis (Swansea City), Badou Ndiaye (Osmanlıspor) ve Fernando Francisco Reges (Manchester City) bugün sahada olacak. West Ham'dan alınan Feghouli ise maçı bu kez tribünden izleyecek.

Şampiyon olacağız
Avrupa Ligi'ne veda edilmesinin ardından tepkilerin odağında yer alan Galatasaray'da yönetim, teknik heyet ve oyuncular Kayserispor maçını çok önemsiyor. Taraftarlarla barış maçı olarak görülen karşılaşma öncesi Başkan Dursun Özbek de takımla bir görüşme yaparken galibiyetten başka bir sonucu düşünmek dahi istemediğini söyledi. Tudor ve oyuncular da "Bu sezon şampiyon olup, kendimizi affettireceğiz" dediler.

Açılış maçlarında başarılı

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de geride kalan 59 sezondaki ilk hafta maçlarında 40 galibiyet, 11 yenilgi aldı.
-Sezona, Türk Telekom Stadı'nda Kayserispor maçıyla başlayacak Galatasaray, lig tarihinde ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 36 müsabakadan 28'ini kazandı, 5'ini yitirdi.
-Sarı-kırmızılı ekip, evinde oynadığı son 9 açılış maçından da galibiyetle ayrıldı.

Tribünler dolacak
Yeni transferler ve fiyatların düşük tutulması sayesinde 30 bine yakın kombine satan Galatasaray bugün dolu tribünler önünde oynayacak. Yeni kadroyu merakla bekleyen taraftarların Kayserispor maçına özel olarak hazırlandıkları ifade edildi. Sezonun ilk maçının bilet fiyatları 40 ile 300 TL arasında.

Guinness'e adını yazdırdı

Süper Lig'de G.Saray ile F.Bahçe arasında 2010- 11 sezonunda Türk Telekom Stadı'nda yapılan derbide sarı-kırmızılı taraftarlar "Bir spor stadyumunda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses rekoru"nu kırdı. 131,76 desibel ile rekor kırıldığı açıklandı.

Selçuk ve Yasin yok
Sakatlığı bulunan kaptan Selçuk İnan ve ayak parmağı kırılan Yasin Öztekin bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Sağ kanatta Sinan, Selçuk'un yerinde ise Fernando görev yapacak.
.

Editör: TE Bilisim