İSTANBUL TİMES HABER MERKEZİ/ Kadir KARAKA 

Süper Lig' de 2.haftanda,haftanın  maçı Ülker Stadı' nda Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynandı.

   Maça hızlı başlayan Trabzonspor 5. dakika da Burak Yılmaz' ın ayağından gelen şık dokunuşla öne geçti. Alper Potuk ise 45. dakikada iki rakibini oyundan düşürerek takımının soyunma odasına umutlu girmesini sağladı. 1-1

   İkinci yarıda dengeli bir oyun geçti. Dakikalar 56' yı gösterdiğinde Roman Neustädter' in hatasını iyi değerlendiren Trabzonspor, Olcay Şahan' ın şık golüne engel olamadı. 1-2. Golde, tuttuğu köşeden gol yiyan Volkan Demirel hatalı bulunurken, Fenerbahçe teknik direktörü Aykut kocaman Aatif Chahechouhe ve Soldado hamleleri ile tüm kozlarını oynadı ve baskılı oyununu sürdürdü.

   Aradığı golü 83'. dakikada  Kucka'nın gereksiz yaptırdığı penaltı ile Valbuena' nın ayağından bulan Fenerbahçe Trabzonspor'un dengesini bozdu ve "Geriden gelen avantajlıdır" sözünü gerçeğe dönüştürdü. Fenerbahçe adeta gümbür gümbür gelirken Skrtel ve Soldado yüzde yüzlük golleri kaçırdı.

     Karşılaşma da başka gol sesi çıkmayınca mücadele beraberlikle sonuçlandı. 2-2

EDİTÖR YORUMU

2 hafta sonunda görünen o ki Süper Lig' de Galatasaray haricinde hazır olan bir takım yok. Fakat şuda bir gerçek ki, Fenerbahçe- Trabzonspor maçları için takımların hazır olmaya ya da büyük yıldızlar transfer etmelerinede gerek yok. Zira bu türden maçlar daima çekişmeli ve tansiyonu yüksek maçlar olmaktan bir adım geriye gitmiyor.

Burak Yılmaz' in 20. dakikada sakatlanarak oyundan çıkması ile hamle sayısı azalan Ersun Yanal' ın, De Souza- Topal ikilisinden son 2 sezondur istediği hücüm varvasyonunu alamayan Fenerbahçe orta sahasını zorlayamamış olması da ayrı bir tartışma konusu.

Fenerbahçe süpriz Vardar yenilgisinden sonra moral için çıktığı Trabzonspor gibi zorlu bir maçta da son 15 dakika hariç organize atak bulma konusunda zorlansa da Alper' in becerisi rakibin penaltı piyangosu dışında pekde hazır bir görüntü veremedi. 

Modern futbolda iki tane 6 numara ile oynayarak şampiyonluk hedefleyen belkide tek takım olan Fenerbahçe, bu sorununa nasıl bir çözüm bulacak merak konusu iken, sezona pekde formda başlamayan Volkan Demirel' in ise Lucescu tarafından Milli Takım aday kadrosu için düşünülmesi ise ayri bir ironi olarak dikkat çekmekte.

İSTANBUL TİMES HABER AJANSI (İTHA)

Editör: TE Bilisim