Fenerbahçe'nin transfer görüşmesine başladığı Robin Van Persie, İstanbul'a geldi. Hollandalı yıldız futbolcu saat 20.00 gibi Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Burada Fenerbahçeli taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan Van Persie, sarı-lacivertli atkı ile poz verdi. Taraftarlar mesale yakıp marşlarla Hollandalı yıldızı karşılaı. Van Persie ise taraftarları el ile selamlayarak sevgi gösterilerine karşılık verdi. Öte yandan taraftarların içeri girmemesi için demir bariyer kuruldu.

İşte Van Persie'nin ilk sözleri

İlk olarak Kulüp televizyonuna konuşan Hollandalı yıldız "Gerçekten kendimi çok iyi hissettiğimi söyleyebilirim, Ailem ile çok güzel saatler geçirdik. Burada beni karşılamaya gelen Fantastik taraftarlar var, onlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

"KUYT, FENERBAHÇE VE TARAFTARLARI HAKKINDA ÇOK OLUMLU SÖZLER SARF ETTİ"

Fenerbahçe'ye gelmeye karar vermeden önce Fenerbahçe'de 3 sezen forma giyen Dirk Kuyt ile konuştuğunu ve fikirlerini aldığını söyleyen Van Persie, "Dirk Kuyt ile uzun süredir bir arkadaşlığımız var, milli takımdan da arkadaşım, fikirlerini sordum ve bana çok olumlu görüşler bildirdi. Maçlarda umarım taraftarları her zaman mutlu ederim" şeklinde konuştu.

Daha sonra Sabiha Gökçen Havaalanı dışından bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan golcü futbolcu, "Buraya gelen herkese çok teşekkür ederim, taraftarlarımızdan çok etkilendim. Sizleri mutlu etmek için elimden gelen herşeyi yapacağım, buna söz veriyorum." Diyerek Mutluluğunu da dile getirdi.

Hollandalı yıldız isim "Türkiye'den ve başka takımlardan teklif aldın mı? " sorusuna ise şu cevabı verdi: "Benim için önemli olan şu an burada olmam, Türkiye'deki tüm takımlara saygı duyuyorum. Ama ben dediğim gibi Fenerbahçe taraftarını, bu fantastik taraftarı mutlu etmek istiyorum. Antrenmanlarda ve maçlarda tüm gücümle mücadele edip takıma katkı sağlayıp taraftarları sevindirmek istiyorum.

"Uçan Hollandalı" tezahüratı

Fenerbahçeli taraftarlar, Robin van Persie'nin İstanbul'a gelişi sırasında büyük heyecan ve coşku yaşadı. Hollandalı futbolcuyu taşıyan uçağın İstanbul'a inişinden bir saat önce havalimanına gelen taraftarlar, tezahüratlarla yeni transferlerini bekledi. Taraftarların "Uçan Hollandalı" şeklindeki tezahüratları dikkati çekti.

Emniyet güçlerinin havalimanında yoğun önlemler aldığı görüldü. Taraftarların havalimanın girişini kapatmaması için bariyerler kuruldu. Van Persie'nin havalimanından ayrılışı sırasında taraftarların coşkusu daha da arttı. Taraftarlar çok sayıda meşale yakınca, Hollandalı futbolcu yoğun bir duman bulutu altında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Hollandalı futbolcunun taraftarların yanına gidişi sırasında, sarı-lacivertliler ile emniyet görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada bir taraftar bariyerden düştü. Çok sayıda gazetecinin de karşıladığı Van Persie'nin yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle imza atması bekleniyor.

Atkıyı taktı

Hollandalı yıldız oyuncu Londra'dan kalkan uçağa binmeden önce Fenerbahçe atkısını boynuna taktı. Robin van Persie'nin de eşi, Persie ailesinin uçağa binmeden önce son görüntülerini paylaşarak Fenerbahçeli taraftarlardaki heyecanı arttırdı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim